İzmir, sütte hastalıktan ari bölge olmayı

İzmir, sütte hastalıktan ari bölge olmayı hedefliyor


İZMİR (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, İzmirde hastalıktan ari süt işletme tesisi sayısının arttığını belirtti.
     Güldal, yaptığı yazılı açıklamada süt üretiminde İzmiri tamamen hastalıklardan ari bir bölge haline getirmek için çalıştıklarını, bu kapsamda müdürlüğüne bağlı ekiplerin Foça ilçesinde faaliyet gösteren hastalıklardan ari bir süt işletmesine inceleme gezisi yaptığını ifade etti.
     İzmirin çok önemli bir süt üretim merkezi olduğunu ve yılda yaklaşık 1 milyon 250 bin ton süt üretildiğini kaydeden Güldal, şunları ifade etti:
     Üretilen sütün kalitesinin artması, üreticinin de emeğinin karşılığını alması için bölgemizin hastalıklardan tamamen ari bir hale getirilmesi gerekiyor. İzmirde geçen yıllarda hastalıklardan ari işletme sayısı 13 iken, 2012 yılında bu sayı 36ya yükseldi. Bu tesislerde üretilen toplam günlük süt üretimi ise yaklaşık 170 ton. Üretilen sütün tamamına yakınını hastalıktan arınmış ari bölgelerde yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
     Güldal, İzmirde üretilen sütün tamamının soğuk zincire alınması için 2010 yılında başladıkları çalışmanın ise sürdüğünü bildirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber İzmir, sütte hastalıktan ari bölge olmayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER