İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Turistik beldelerin kapatılması çok yanlış


BALIKESİR (A.A) - İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Turistik beldelerin kapatılması çok yanlış dedi.
     Kocaoğlu, Ayvalık Belediyesini ziyaretinin ardından, yaklaşık 1 aydır Kepsut Cezaevinde tutuklu yargılanan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıça destek olmak amacıyla Edremit Belediye Başkan Vekili Eyüp Fatih Çağları ziyaret etti.
     Ziyarette basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kocaoğlu, büyükşehirlerin oluşturulması sürecinde beldelerin kapatılmasının yerelden yönetimi törpüleyip bitireceğini söyledi.
     Beldelerin kapatılmasını yanlış bulduğunu dile getiren Kocaoğlu, İç içe geçmiş beldelerin birleştirilmeleri doğru olabilir. Fakat tarihi ve turistik beldelerin kapatılması çok yanlış bir uygulamadır. Bizim bölgemizde de bu gibi yerler çok fazla. Bugün, Alaçatının, Akçayın, Altınolukun, Gürenin, Zeytinlinin kapatılması çok vahimdir. Bu uygulama, yerelden yönetimi törpüler ve bitirir. Halk, belediye başkanını görmek ister diye konuştu.
     Kocaoğlu, Edremit Belediye Başkanı Kılıçın bir an önce serbest kalmasını ve özgürlüğüne kavuşmasını dilediğini belirterek, Belediye başkanlarımızla, bütün iyi niyetimizle Tuncay başkanımızın yanındayız. Bunların hepsi gelip geçecek, içerideki insana moral desteği lazım dedi.
     Ziyarete, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova da katıldı.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER