İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Çakar: Yeni Büyükşehir Yasasının faydaları görülmeye başladı


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, yürürlüğe giren yeni Büyükşehir Yasasının faydalarının görülmeye başladığını bildirdi.
     Çakar, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yasa uyarınca yol katılım bedellerinin alınıp alınmaması hakkında karar verme yetkisinin ilçe ve il belediye meclislerine bırakıldığını hatırlatarak, artık vatandaşlardan haksız yere yol parası alınmayacağını belirtti.
     6360 sayılı Büyükşehir Yasasında, köylülerin yararına olarak su tüketim ücretlerinin de düzenlendiğini ifade eden Çakar, yasayla köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında alınacak su bedelinin, kentte uygulanan en düşük su tarifesinin dörtte birini geçemeyeceğinin kurala bağlandığını, bu maddenin kısa sürede olumlu sonuçlar verdiğine işaret etti ve şunları kaydetti:
     İşte köylümüzün yararına olan bu madde de hemen sonuçlarını vermeye başladı. Yeni Büyükşehir Yasası gereği 15 Şubat 2013 tarihinde yapılan İzmir Büyükşehir Meclisi toplantısında alınan kararla, bundan sonra köylerimizde hangi amaçla kullanılırsa, suyun bir metreküpü artık 75 kuruş olarak belirlendi. Bundan önce bir metreküp suya 1 lira 50 kuruş ödeyen köylümüz, yeni Büyükşehir Yasası sayesinde yarı yarıya daha ucuz su kullanma imkanına kavuşmuş oldu. Yeni Büyükşehir Yasasının yasalaşmasının üzerinden iki ay bile geçmeden, kent merkezinde ve köylerde yaşayan vatandaşlarımıza pek çok yararlı sonuçları böylece görülmeye başladı.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER