İzmir Doğal Yaşam Parkının yeni sakinleri

İzmir Doğal Yaşam Parkının yeni sakinleri geldi -İsrailden 2 günlük yolculukla gelen 7 farklı türden 45 hayvan, yeni evlerine alışmak için bir süre özel bölümlerde tutulacak


İZMİR (A.A) - İsrailden alınan 7 farklı türden 45 hayvan, yeni evleri olan İzmir Doğal Yaşam Parkına geldi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyesi hayvanat bahçeleri arasında gerçekleştirilen değişim programı çevresinde İsrail Ramat Ganda bulunan Safari Zoological Centerdan 3 zebra, 3 mirket, 6 nyala, 4 koati, 3 marmoset, 6 meyve yarasası ile Kudüsteki Tisch Family Zoological Gardendan 20 mısırturnası, İzmirdeki doğal yaşam parkı ailesine katıldı.
     İzmirden giden 2 kişilik uzman ekip ve İsrailden bir bakıcının gözetiminde İsrailden uçakla İstanbula gelen hayvanlar, gümrük işlemlerinin ardından özel olarak hazırlanan tırla İzmire getirildi. Hayvanların stres yaşamasını önlemek amacıyla hassasiyetle yapılan yolculuk, parkın ziyarete açılma saatinden önce tamamlandı.
     Parkın yeni sakinleri yaklaşık 20 gün boyunca rehabilite olacakları ve yol yorgunlukları atacakları özel olarak hazırlanmış bölümlere alındı. Alışma sürecinde ziyaretçilerden uzak olacak hayvanlar, alışma sürelerini tamamladıktan sonra kademe kademe park içindeki yaşam alanlarına aktarılacak.
    
     -İzmirliler 12 santimetrelik maymun görebilecek-
    
     Getirilen 7 tür arasında yer alan nyala, koati, marmoset, meyve yarasası ile mısırturnalarının, türlerinin İzmirdeki ilk örnekleri olacağı kaydedildi. İzmir Doğal Yaşam Parkındaki tür sayısı, yeni gelen 5 türle 125e yükseldi.
     Yeni türler arasındaki marmosetler boyları ile dikkati çekiyor. Küçük maymun türü olan marmosetlerin boyu 12-35 santimetre arasında değişiyor. Marmosetlerin kuyrukları ise boylarını aşarak 15-44 santimetreye ulaşıyor.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmir Doğal Yaşam Parkının yeni sakinleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER