İzmir Göçmen Dernekleri biraraya geldi

İzmir Göçmen Dernekleri biraraya geldi


İZMİR (A.A) - İzmir Göçmen Dernekleri ve Soydaş Akraba Toplulukları ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Kurumsal İlişkiler ve İletişim Daire Başkanı Gazali Çiçek biraraya geldi.
     Ege Adaları Halkları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin İzmirde faaliyet gösteren Göçmen Dernekleri ve Soydaş Akraba Topluluklarını biraraya getirmek ve birlikte çalışmak amacıyla Ora Restoranda düzenlediği toplantıya çok sayıda dernek temsilcisi katıldı.
     Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı faaliyetleri hakkında sunum yapan Kurumsal İlişkiler ve İletişim Daire Başkanı Gazali Çiçek, başkanlığın faaliyetlerinin, yurtdışında yaşayan vatandaşların sorunları ile ilgilenmek, soydaş-akraba toplulukları, uluslararası öğrenci hareketleri ve sivil toplum kuruluşları ile ilgili olduğunu belirtti.
     Bireysel vatandaşlık sorunu ile ilgili çalışma yapmadıklarını belirten Çiçek, Bizim kurumumuzun en özelliği koordinatör kurum olması. Kurumlararası iş birliğini sağlıyor olması. Vatandaşlarımızın çoğunluğunu ilgilendiren sistemle ilgi bir sorunu varsa biz kurul çalışmaları vasıtasıyla koordine ediyoruz ve ilgili birimlerle birlikte soruna çözüm buluyoruz dedi.
     Kurumsal İlişkiler ve İletişim Daire Başkanlığının sivil toplum kuruluşlarının çalışmalar yapabilmeleri için kapasite geliştirme ile ilgili çalışmalar yaptığını belirten Çiçek, program ve projeleri geliştirmek uygulamak için projelere idari ve mali destekte bulunduklarını söyledi.
     Çiçek, İzmir Koordinasyon Ofisinin iki ay önce açıldığını ve 81. İEFde stant açtıklarını belirti.
     Ege adalarında yaşayan Türklerin kültürlerini yaşatma kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatan Ege Adaları Halkları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Unganer ise Ege adalarında 63 tane çocuğa okuma yazma öğretiyoruz. Yurtdışında çalışma şartları zor. Türkiyenin son yıllarda yaptığı atakları, yitik yılların önlenmesi ve aradaki farkın kapanması olarak görüyorum. Bu tür derneklerin biraraya gelme toplantılarını daha sık yapalım. Bizim amacımız kaç öğrenciye burs verebiliriz olmalıdedi.
    
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir Göçmen Dernekleri biraraya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER