İzmit Belediyesinin meslek kurslarına 10 bin

İzmit Belediyesinin meslek kurslarına 10 bin kişi kayıt oldu


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi ile İzmit Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan İzmit Meslek Edindirme Kursları (İZMEK) 2012-2013 dönemine 10 bin kişinin kayıt yaptırdığı bildirildi.
     İzmit Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre 41 kurs merkezinde 75 farklı branşta açılan kurslar, mesleki, sosyal kültürel, müzik, dil ve bilgisayar kursları olarak veriliyor. Görevlendirilen 154 usta öğretici tarafından verilen kurslar Haziran ayında kadar devam edecek.
     Kurslar sayesinde çoğunluğu kadınlardan oluşan kursiyerler hem meslek sahibi oluyor hem de yeni dostluklar ediniyor.
     Sosyalleşme açısından da önemli olan kursu bitirenlerin öğrendiklerini ekonomiye de dönüştürerek aile bütçelerine önemli katkı sağlayabiliyor.
     Açıklamada, İZMEK tarafından verilen kurslar şöyle sıralandı:
     Mesleki kurslar: Ahşap folyef, ahşap boyama, ahşap oyma, ahşap yakma, iğne oyası, dantel anglez, ebru, el nakışı, takı tasarım, çinicilik, folklorik bebek yapımı, ev tekstili, giyim, geleneksel el nakışı, gemi maket, hüsn-ü hat, kuaförlük, cilt bakımı ve güzellik, kırkyama, keçe nakışı, tel kırma, Brezilya nakışı, makine nakışı, Maraş işi, mis sabunu, mum yapımı, tezhip, Trabzon hasır takı örücülüğü, Türk ve Osmanlı yemek kursu, pasta yapımı ve sunumu, şiş ve tığ örücülüğü, yağlı boya resim, güzel yazı, moda tasarım, filografi çiçek yapımı, tiyatro, arıcılık, fotoğrafılık, hasta ve yaşlı bakımı, 0-3 yaş aile eğitimi, 0-6 yaş aile eğitimi, evde çocuk bakımı.
     Sosyal Kültürel kurslar: ilk yardım, güzel konuşma ve diksiyon, iş hayatında iletişim, büro yönetimi ve sekreterlik, hızlı okuma kursları
     Dil kursları: İngilizce 1-2-3- kur, Almanca 1- 2 kur, Arapça, İspanyolca, İtalyanca, Fransızca, Rusça, Osmanlıca ve Japonca
     Müzik kursları: Gitar, Bağlama, Keman, Ney, Ud, Org. Yan flüt kursları
     Bilgisayar kursları: Bilgisayar işletmenliği, temel bilgisayar okur-yazarlığı, hızlı klavye kullanımı, wep sayfası hazırlama, 3d max (üç boyutlu nesne modelleme), autocad, bilgisayar destekli muhasebe, bilgisayar destekli reklam ve tasarım.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmit Belediyesinin meslek kurslarına 10 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER