İZTOda seçime doğru

İZTOda seçime doğru -Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: Seçimler aynı listeler ve meslek grupları ile yapılacak


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Odada değişen meslek kodlarına göre yeniden belirlenen meslek komitelerine yapılan 2 itirazın TOBB bünyesinde kurulan komisyon tarafından reddedildiğini belirterek Mayıs-Haziran döneminde yapılacak seçimlerin aynı listeler ve meslek gruplarıyla yapılacağını bildirdi.
     Yazılı açıklama yapan Demirtaş, tüm oda ve borsalarda faaliyet kodlarının NACE standartlarına göre yeniden düzenlendiğini, bu düzenlemeye ülke genelinde yapılan itirazlar nedeniyle Bakanlar Kurulu kararıyla şubat - mart döneminde yapılması gereken organ seçimlerinin mayıs - haziran dönemine ertelendiğini hatırlattı.
     TOBB bünyesinde oluşturulan komisyonun itirazları değerlendirdiğini, İZTOdaki iki düzenlemeye yapılan itirazın reddedildiğini ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:
     Seçimler aynı listeler ve meslek grupları ile yapılacak. Adaylar tarafından daha önce alınmış olan listeler aynen geçerli olup sadece bu dönemde ticareti terk edenler listelerden çıkartılacak veya ticarete yeni başlayanlar listelere ilave edilecektir. Seçimlere 76 meslek komitesinde gidilecek, bu komitelere mensup üyelerimiz meslek komitesi üyelerini ve 178 meclis üyesini seçecektir.
     Oda seçimleri için hazırlık yapan bazı adayların meslek komitelerindeki değişiklerle ilgili kendisini, Odayı ve TOBBu eleştirdiğini kaydeden Demirtaş, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     Bu kadar gürültü çıkartanların sadece iki tanesinin itiraz etmiş olması bile asıl amacın seçimlerin sağlıklı yapılmasını sağlamak değil üyelerimizin kafasını bulandırmak olduğu açıkça görülmüştür. Seçimde karşımda aday olmayı düşünenlerin bir bardak suda fırtına kopardığı, TOBB ve Bakanlığımız tarafından tescil edilmiş oldu. Listeleri haksız ve yanlış yere eleştirip şimdiden kaybetmelerine kılıf arayanlara, yerim dar diyenlere, hodri meydan diyorum.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber İZTOda seçime doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER