Jandarma Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

Jandarma Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü -Malatya İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi


MALATYA (A.A) - Jandarma Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü kapsamında Malatya İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi.
     İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Recep Ayas, törende yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın mutluluk ve heyecanı içerisinde olduğunu söyledi.
     Başarılarla dolu 173 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığının milletin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu belirten Ayas, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğiyle kamu düzeninin sağlanması yönünde hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz diye konuştu.
     Törende, Vali Ulvi Saran ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Malatya İl Jandarma Komutanlığındaki başarılı personele belge ve plaketlerini verdi.
     Burada sergilenen araç gereçlerle silahlar hakkında bilgi alan yetkililer, daha sonra bomba arama köpeği mayının araçlar ve valizler içerisine yerleştirilen C4 plastik patlayıcı, uyuşturucu ve silahı bulduğu gösteriyi izledi.
     Törene, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın ile sivil toplum örgütleri temsilcileri, muvazzaf ve emekli subay ve astsubaylar katıldı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Jandarma Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER