JATAya Antalya turizmi bilgilendirmesi

JATAya Antalya turizmi bilgilendirmesi


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA), Antalya Valiliğinin düzenlediği toplantı kapsamında kente gelen Japonya Seyahat Acenteleri Birliği (JATA) heyeti, Vali Yardımcısı Recep Yüksel ile bir araya geldi.
     Antalya ve bölgenin turizm potansiyeli ile destinasyonları hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Yüksel, yaptığı açıklamada, daha çok Japon dostları kruvaziyer, sağlık ve kültür turizmi başta olmak üzere diğer turizm aktiviteleri için bölgeye beklediklerini belirtti.
     BAKAnın, JATA Turizm Fuarına katıldığı ve dost ülke Japonyaya büyük önem verdiklerini belirten Yüksel, JATA yönetim kurulu üyelerine, deniz ve kum dışında birçok tarihi ve doğal güzelliğin Antalya ve bölgesinde bulunduğunu anlattı.
     Antalyada, deniz, kum ve güneşin yanı sıra, kongre, sergi, teşvik gezisi MICE, spor, sağlık ve kültür turizmi türlerinin her birinin yapılabildiğini ifade eden Yüksel, geçen yıl Antalyanın 10 milyon turisti ağırladığına dikkati çekti.
     Yüksel, Antalyaya bir yılda gelen Japon misafir sayımız 10 bini geçmiyor. Japon misafirlerimizin sayısının artmasını istiyoruz. Her yıl bin 500 futbol takımı kamp için Antalyaya geliyor. Ayrıca golf turizminde de önemli merkez olan kentte yılda 550 bin golf oyun oynandı dedi.
     Konuşmaların ardından Japon turizmcilerin üst birliği olan JATA yöneticileri, Vali Yardımcısı Yüksele vazo hediye etti. Yüksel de JATA yöneticilerine birer almanak verdi.
     Bu arada, JATA yönetim kurulunun İstanbuldaki toplantısına katılan ve Japonyaya dönmek zorunda kalan Tokyo Büyükelçiliği Turizm Müşaviri Ayşegül Atmaca da yaptığı yazılı açıklamada, BAKA iki yıldır JATA Turizm Fuarına katılıp, Batı Akdenizin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. JATA Üst düzey heyetinin Antalyada ağırlanması, en az fuar kadar önemlidir. Bugüne kadar Türkiye Japonya arasındaki turizm alanındaki çalışmalarda bugüne kadar yapılan en üst düzey katılımlı organizasyonu BAKA ve Antalya Valiliği gerçekleştirdi. Her türlü organizasyon ve programda BAKAnın büyük desteğini gördük ve başarılı çalışmalarının devamını dileyerek teşekkür ediyoruz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber JATAya Antalya turizmi bilgilendirmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER