Jeotermal destekli fizik tedaviye yoğun ilgi

Jeotermal destekli fizik tedaviye yoğun ilgi -Kaplıca suyu desteğiyle tedavi imkanı sunulan Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinden 18 ayda 45 bin kişi faydalandı (Fotoğra


KIRŞEHİR (A.A) - Abdullah Yıldız - Kaplıca suyu desteğiyle tedavi uygulanan Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinden 18 ayda 45 bin kişinin faydalandığı bildirildi.
     AEÜ Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fizik tedavi merkezi hakkında bilgi verdi.
     Merkezin, Sağlık Bakanlığı ve üniversite tarafından ortak kullanımını öngören protokolün 2011 yılında imzalandığını hatırlatan Saylam, AEÜye bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunun da bu merkezde eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.
     Protokolün ardından geçen 18 ayda, merkezden 45 bin kişinin yararlandığını belirten Saylam, 40 yataklı merkez, her gün tam kapasiteyle çalışıyor. Yoğunluk fazla olduğundan hastalarımıza 3-4 ay sonrasına gün veriliyor. Talepler yoğun olduğu için karşılayamıyoruz diye konuştu.
     Saylam, merkezi, hasta yoğunluğu nedeniyle 200 yataklı hastaneye dönüştürmenin şart olduğunu vurguladı.
     AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mehmet Yetkiner ise merkezde yatarak tedavi görenlerin yüzde 20sini başka şehirlerden gelen hastaların oluşturduğunu söyledi.
     Yetkiner, merkezdeki sıcak ve soğuk su havuzlarında hastalara hidroterapi uygulandığını belirtti.
     Kırşehirin yanı sıra Nevşehir, Kırıkkale, Aksaray ve Yozgattan hastaların başvurduğu merkezde, kas ve iskelet sistemi hastalıkları, eklem rahatsızlıkları, iltihaplı romatizmal hastalıklar, boyun, sırt ve bel ağrılarında jeotermal suyla fizik tedavi uygulanıyor.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Jeotermal destekli fizik tedaviye yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER