Kaçkar Dağları Milli Parkında yönlendirme tabelaları

Kaçkar Dağları Milli Parkında yönlendirme tabelaları yenilendi


RİZE (A.A) - Kaçkar Dağları Milli Parkında yönlendirme tabelaları yenilendi.
     Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz Bölgesindeki milli parklara gelen yerli ve yabancı turistlere alanı tanıtabilmek, milli parktaki kaynak değerlerini daha iyi aktarabilmek maksadıyla Kaçkar Dağları tur güzergahlarındaki tanıtım, yönlendirme ve bilgilendirme levhalarının güncellendiğini belirtti.
     Tabela yenileme çalışmalarının, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile Rize İl Özel İdaresi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12. Bölge Müdürlüğü tarafından finanse edilen proje kapsamında gerçekleştirildiğini ifade eden Bulut, şöyle devam etti:
     Kaçkar Dağları tur güzergahlarının güncellenip tabelalandırılması projesi 2012 yılı sonunda tamamlandı. Kaçkar Dağları Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Planı kapsamında tespit edilmiş olan 8 tur güzergahının verileri çıkartılarak, sayısal ortamda haritaya işlendi. Yapılan bu envanter çalışmasıyla mevcut tur güzergahları sayısal verilerle güncellenmiş olup gelen turistlere dağıtılmak üzere harita, broşür ve tur güzergahları kitabı hazırlandı. Tur güzergahlarının tanıtımı ve yönlendirme maksadıyla yaptırılan tabelaların bir kısmı Kaçkar Dağlarındaki elverişsiz hava şartları nedeniyle depoya alındı. Hava şartlarının düzelmesiyle daha önceden proje kapsamında tespit edilen yerlere montajı yapılacak.
     Bulut, proje dahilinde Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğünün ve Kaçkar Dağları Milli Park Müdürlüğünün faaliyetlerinin tanıtımı gibi amaçlarla kullanılmak üzere Fırtına Vadisi girişinde İdare ve Tanıtım Merkezi Binasının yapılacağı Fırtına Deresi kenarındaki alana dijital bilboard ekran yapıldığını vurgulayan Bulut, şunları kaydetti:
     Kaçkar Dağları Milli Parkı ve Fırtına Deresi Sulak Alanının korunan alanlar altyapısı ve mevcut doğal güzelliklerin kullanılarak doğa turizminin gelişmesine ve bölgenin tanıtımına hizmet etmek üzere, biyolojik çeşitliliğin (flora ve fauna) tanıtımı ve korunması, bölgeye gelen ziyaretçilerin bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi, milli parkın ve sulak alanın tüm kaynak değerlerinin tanıtılması, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğünün ve Kaçkar Dağları Milli Park Müdürlüğünün faaliyetlerinin tanıtımı gibi amaçlarla kullanılmak üzere Fırtına Vadisi girişinde İdare ve Tanıtım Merkezi Binasının yapılacağı Fırtına Deresi kenarındaki alana dijital bilboard ekran yaptırılmıştır.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Kaçkar Dağları Milli Parkında yönlendirme tabelaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER