Kadın çiftçiler birincilik için yarıştı

Kadın çiftçiler birincilik için yarıştı -AK Parti Ankara Milletvekili Güzel: -Biz kadınlar bu memleketi her zaman ayakta tutarız


ANKARA (A.A) - Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışmasının Ankara finali bugün düzenlendi, Ankaralı kadın çiftçiler birincilik için yarıştı.
     Yenimahalle Belediyesi İlkadım Konferans Salonunda düzenlenen bilgi yarışmasında konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Güzel, Kadınımız ve toprağımız hiçbir zaman ülkemizde birbirinden ayrı tutulmamıştır. Çocuğunu sırtına bağlayıp tarlasında, toprağında çalışan kadınımız, sonra evine gidip, yemeğini hazırlayıp, yuvasını biraraya getirip ertesi gün tekrar aynı işe koyulmuştur. Kadınımız bununla da yetinmeyip savaş zamanında savaşa giden erkeklerine destek olmak için Amele Kadın Taburu adıyla tabur kurmuştur. Savaşan erkeklerin elbiselerini dikip, yaralarını sarmıştır diye konuştu.
     Üretimin her zaman için ayakta kalmanın yollarından biri olduğunu dile getiren Güzel, Biz kadınlar bu memleketi her zaman ayakta tutarız. Biz kadınların başı daima diktir dedi.
     Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel de kırsal alanda asıl yükü kadınların çektiğini dile getirerek Bize hem analık hem yoldaşlık yapan kadınlarımıza teşekkür ediyorum dedi.
    
     -Ankara birincisi Çubuktan-
    
     Ankaranın Akyurt, Ayaş, Bala, Beypazarı, Çubuk, Elmadağ, Gölbaşı, Haymana, Kalecik, Kızılcahamam, Nallıhan, Polatlı, Sincan ve Şereflikoçhisar ilçelerinden gelen 14 kadın çiftçi, Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışmasında birincilik için ter döktü.
     Katılımcılara 17 sorunun yöneltildiği yarışmanın birincisi, Çubuktan gelen Aşkın Kavasoğlu oldu. Yarışmaya Şereflikoçhisardan katılan Gülfer Çetin ikinci, Sincandan gelen Nahide Uyar ise üçüncü oldu. Birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye de çeyrek altın verilirken katılımcıların tamamına fincan takımı hediye edildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demir
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Kadın çiftçiler birincilik için yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER