Kadın çiftçilere eğitim verildi

Kadın çiftçilere eğitim verildi


SAMSUN (A.A) - Samsunda Kadın Çiftçilerin Eğitilmesi Projesi çerçevesinde köylerde kadın çiftçilere yönelik eğitim verildiği bildirildi.
     Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçelerdeki Yenice, Karaaba, Tepealtı, Acısu, Yeşilçam köylerinde proje kapsamında eğitim verildiği belirtildi.
     Eğitimlerde, Çocukta Davranış Bozuklukları, Çocukta Disiplin, Çocukta Okul Başarısı ve Ailenin Rolü, Beslenme ve Besin Grupları konularının anlatıldığının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Tarhana yapımı, çarşaf böreği gibi yerinde uygulamalar, demonstrasyon faaliyetleri, tarımsal faaliyetlerle sebzecilik ve meyvecilik, süt ve süt hijyeni gibi konularla kadın çiftçilerimize faydalı olmak, onları yeni ve teknolojik konularda eğitmek, gelişmelerden haberdar etmek ve Türk kadını ile çiftçisini çağın gerisinde bırakmamak adına eğitimler düzenlenmiş ve düzenlenmeye de devam edecektir. Eğitimlerde teorik bilgiler görüntülü biçimde verilmekte olup, ayrıca gerektiğinde ilgili tarımsal konular pratik olarak arazide uygulamalı gösterilmektedir. Söz konusu eğitimler İl Müdürlüğümüz Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünde görevli sosyolog, ziraat mühendisi, ziraat teknikeri ve ev ekonomisi teknisyeni arkadaşlar tarafından grup olarak verilmiş ve değerlendirilmiş olup, tüm konular bir program çerçevesinde anlatılmıştır.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kadın çiftçilere eğitim verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER