Kadın derneklerinin yöneticileri bir araya geldi

Kadın derneklerinin yöneticileri bir araya geldi


MALATYA (A.A) - Malatyadaki kadın derneklerinin yöneticileri, toplantıda bir araya geldi.
     Malatya İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Sezik, İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Fırsat Eşitliği Komisyonunun hazırladığı rapor hakkında dernek yöneticilerine bilgi verdi.
     Bir yıl süren çalışmanın ardından önemli buldukları bir rapor hazırladıklarını kaydeden Sezik, kadın derneklerinin de çalışmalardan haberdar olmasını istediklerini dile getirdi.
     Sezik, Sizlerin de vereceği destekle çalışmalar daha da ileriye götürülecek. Sığınmaevine yaptığımız ziyaretlerde şunu gördük; burada süre sınırlaması olduğu için kadınlar sürekli orada kalamayacağının farkında. Buradan çıktıktan sonra kendi ayakları üzerinde durabilmesi için bir çalışma yaptık. Organize sanayideki fabrikalarla da görüşerek istihdam sağlama konusunda da bir adım attık diye konuştu.
     Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu (UNFPA) Malatya Temsilcisi ve Kadın Dostu Kentler Projesi Koordinatörü Müjde Demirkazık ise kadın dernekleriyle birlikte çok önemli çalışmalar yapacaklarını ifade etti.
     Demirkazık, dernek yöneticilerinden, yaptıkları faaliyetlerden kendilerini haberdar etmelerini istedi.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kadın derneklerinin yöneticileri bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER