Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi

Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoyun eşi Hülya Aksoyun hazırlayıp hayata geçirdiği "Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi" kapsamında Havza ilçesine bağlı köylerde kadınlara meme kanseri konusunda bilgi verildi.
     Beyören, Dereköy ve Çiftlik köylerinde düzenlenen eğitimlerde İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlisi Ebe Figen Büyükbayraktar tarafından köyde yaşayan kadınlara kanser, meme kanserini, cinsel yollar ile bulaşan hastalıklar, normal doğumun önemi gibi konularda bilgiler verildi.
     Konu ile ilgili İlçe Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Samsun Valisi Hüseyin Aksoyun eşi Hülya Aksoyun koordinatörlüğünü yaptığı Kadın Sağlığı Eğitim Projesinin başladığı 2011 yılı itibari ile İlçe merkezinde, 2 beldede ve 79 köyde toplam 8 bin 473 kadına kendi kendine meme muayenesi ve meme kanserinden korunma eğitimi verildiği, bu kadınlardan bin 384nün taramadan geçirildiği belirtildi.
     Açıklamada projenin bitim tarihi olan 2013 Aralık ayı sonunda kadar ilçe genelinde 15- 59 yaş arasındaki 12 bin 662 kadına ulaşılmasının hedeflendiğinin altı çizildi.
     Havza İlçe Sağlık Müdürü Nevin Vural ise şunları kaydetti:
     "Her kadın ömrü boyunca 8de 1 oranında meme kanserine yakalanma riskine sahip. 40 yaşından sonra da meme kanserine yakalanma sıklığı artmakta. Bu nedenle kadınlarımız mutlaka her ay kendi kendilerine meme muayenesini yapması ve belirli aralıklarda mamografi çektirmesi gerekmekte. Samsun Valisi Hüseyin Aksoyun eşi Hülya Aksoy-un koordinatörlüğünü yaptığı Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında ilçe merkezi ile belde ve köylerimizde eğitim ve tarama çalışmalarımız aralıksız devam etmekte. Çalışmalarda Dr. Hatice Gizem Güngör tarafından meme kanseri taraması yapılırken, Ebe Figen Büyükbayraktar tarafından da kadınlarımıza kendi kendine meme muayenesi ve meme kanserinden korunma eğitimi verilmekte. Çalışmalarımız sonunda 12 bin 662 kadına ulaşmayı hedefliyoruz."
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER