Kadınlar cuma namazını camilerde kılıyor

Kadınlar cuma namazını camilerde kılıyor


ADANA (A.A) - Sarıçam Müftülüğünün, kadınların cuma namazı kılabilmeleri için bazı camilerde düzenleme yaptığı bildirildi.
     Adana İl Müftüsü Arif Gökce, yazılı açıklamasında, Sarıçam Aksoylar Camisindeki cuma namazında kadın ve erkek cemaate vaaz verdi.
     Kadınlara, her fırsatta cuma ve bayram namazı için camilere gitmesi çağrısında bulunan Gökce, camilerin, kadınlara, gençlere ve çocuklara hizmet verecek şekilde dizayn edilmesi gerektiğini ifade etti.
     Gökce, özellikle merkezi ibadethanelerde küçük yerlerin ayrılması ve abdesthanelerin olmamasının kadınları camilerden uzaklaştırdığına işaret ederek, şunları kaydetti:
     Camilerin yalnızca erkekler için değil, kadınlar için de ibadet yeri olduğunu, kadınların da ferah alanlarda ibadet etmelerini sağlayacak projelere rehberlik edeceğiz. Ardiye olarak kullanılan, halıların, rahlelerin, temizlik malzemelerinin konulduğu yerler, merdiven altları, bodrum katları ya da son cemaat mahalli kadınlara ayrılmış. Annelerimiz, bacılarımız, kızlarımız, eşlerimiz olan kadınlar bunu hak etmiyorlar.
     Sarıçam Müftüsü Murat Demir ise, ilçe müftülüğü olarak bu günden itibaren Kuran Kurslarına gelen kadın öğrencilerin camilerde namaza başlaması için gerekli tedbirleri aldıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kadınlar cuma namazını camilerde kılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER