UMKE görevlileri zor koşullarda hayatta kalmayı

UMKE görevlileri zor koşullarda hayatta kalmayı öğrendi -Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik ve Kütahyadan 120 UMKE görevlisi, Bilecikin Pazaryeri ilçesinde tatbikat yaptı


BİLECİK (A.A) - Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik ve Kütahyadan 120 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlisi, Bilecikin Pazaryeri ilçesindeki kampta, zor koşullarda hayatta kalmayı öğrenerek arama kurtarma tatbikatı yaptı.
     Bilecik UMKE Biriminin, Pazaryeri ilçesine bağlı Küçük Elmalı köyünde düzenlediği intikal ve eğitim kampına, 4 ilden toplam 120 UMKE görevlisi katıldı.
     Zor koşullarda hayatta kalma dersleri verilen görevliler, kış şartlarında deprem sonrası yaralılara ulaşılarak enkazdan çıkarılması ve ilk müdahalelerinin ardından en yakın sağlık kuruluşuna sevkini kapsayan tatbikat gerçekleştirdi.
     UMKE sorumlusu Muhammet Kolcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni oluşturulan Bilecik, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya UMKE birimlerinin, zor koşullarda hayatta kalma ve afetlerde erken müdahale tatbikatı yaptığını söyledi.
     Tatbikatta, ekibe yeni katılanların motivasyonunu artırmak ve kamp şartlarını görmelerini amaçladıklarını belirten Kolcu, Günün 24 saati göreve hazırız. Bu tür tatbikatlar sürekli gerçekleştiriliyor. Kampı kış ayında yaparak, personelin her türlü olumsuz hava ve doğa koşulunda görev yapabilecek tecrübeye sahip olmasını sağlamaya çalıştık dedi.
     Kolcu, tatbikatta olası bir afette meydana gelebilecek her türlü kaza anında çalışmalara kolaylık sağlayacak eğitimlerin verildiğini ve olay yeri yönetimini geliştirmeyi hedeflediklerini anlattı.
    
     Muhabir: İbrahim Öztosun / Muhsin Arslan / Sedat Gök
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber UMKE görevlileri zor koşullarda hayatta kalmayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER