Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi -AGİDER Başkanı Taliha Salman: -Günümüz Türkiyesinde kadınların iş yaşamında, sosyal hayatta ve siyasette söz sahibi olma oranı birçok ülkeye göre çok gerilerdedir


ANTALYA (A.A) - Antalya Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER) Başkanı Taliha Salman, Günümüz Türkiyesinde kadınların iş yaşamında, sosyal hayatta ve siyasette söz sahibi olma oranı birçok ülkeye göre çok gerilerdedir dedi.
     Salman, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk döneminde kadınların yaşamını çağdaş düzeye çıkaran devrimlerin bugün her alanda ihlal edildiğini savundu.
     TBMM ve yerel yönetimlerde kadın oranının olması gereken noktada olmadığını vurgulayan Salman, kadınların sosyal hayatta yeterince temsil edilmemesi durumunda siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik bir kalkınmadan bahsetmenin de mümkün olmayacağına işaret etti. Eşitlik ilkesinin uygulanmadığı toplumlarda demokrasiden bahsedilemeyeceğinin altını çizen Salman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Laik, demokratik ve sosyal devlet düzeninde kadın erkek eşitliğinin önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Türkiye yıllar öncesi diğer ülkeler nezdinde örnek teşkil etmişken, şimdilerde ise siyasal yaşamda yer alan kadın sayısına bakılırsa ne yazık ki çok gerilerde kalmıştır. Bu anlamda, Türkiyenin ivedilikle bir değişim yapması gerektiğine inanıyor ve kadınların siyasette daha aktif rol almalarıyla ilgili hakları için etkin mücadelenin gerekliliğini, gelişmişlik adına önemle belirtiyoruz. Günümüz Türkiyesinde kadınların iş yaşamında, sosyal hayatta ve siyasette söz sahibi olma oranı birçok ülkeye göre çok gerilerdedir.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER