Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası

Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü -CHP İl Kadın Kolları Başkanı Uzun: Ülkemizde kadına yönelik şiddet artmış durumda


HATAY (A.A) - CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şevleda Uzun, kadına yönelik şiddetin arttığını bildirdi.
     Uzun, Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda kadın cinayetlerinde yüzde bin 400 artış olduğunu öne sürdü.
     Kadınların, kadın oldukları için şiddetin her türlüsüne maruz kaldıklarını ifade eden Uzun, açıklamasında şunları kaydetti:
     Ülkemizde kadına yönelik şiddet artmış durumda. Sadece 2011 yılında 257, 2012 yılının ilk altı ayında ise 100e yakın kadın hayatını kaybetti. Cinsel saldırıya uğrayan kadınlardan çoğu korku, baskı gibi gerekçelerle şikayetçi olamadı. Öldürülen her iki kadından biri kendi hayatına dair bir karar vermek istediği için öldürüldü. Devletten koruma talebiyle polise veya savcılığa başvuran kadınların yüzde 73ü, sığınma evlerinde olan kadınların ise yüzde 27si cinayete kurban gitti. Kadına karşı şiddet, sadece fiziksel değil, ekonomik, psikolojik ve cinsel olarak sürmektedir.
     Uzun, kadına yönelik şiddetle mücadeleyi bir kamu politikası olarak benimseyen ve sosyal politikalarını bu doğrultuda ele alan CHPli kadınlar olarak kendilerinin, Eşit temsil eşit katılım yolunda yürümeyi demokrasinin olmazsa olmazı olarak kabul ettiklerini bildirdi.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER