Kadirliye 300 kişilik öğrenci yurdu

Kadirliye 300 kişilik öğrenci yurdu


OSMANİYE (A.A) - Kadirli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 300 kişilik öğrenci yurdunun çalışmalarına başlandığı bildirildi.
     Kadirli Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, Kadirli Endüstri Meslek Lisesi bahçesine yaptırılması planlanan ve çalışmalarına başlanan yurtla ilgili yaptığı açıklamada, 300 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun 20 ayda tamamlanacağını söyledi.
     Canbolat, yurdun yaklaşık 2,5 milyon TLye mal olacağını hatırlatarak, şunları kaydetti:
     Bir süre önce Osmaniye Valisi Celalettin Cerrahın makamında düzenlenen törenle yurt inşaatının protokolünü imzaladık. İlçe dışından gelecek dar gelirli öğrencilerimizin okuyabilmesi için de öğrenci yurdumuz büyük bir imkan sağlayacak. Orta öğretimin de zorunlu olmasıyla karşılaşabileceğimiz sorunların çözümünde öğrenci yurdumuz işimizi daha kolaylaştıracak. Ayrıca Kadirli Öğretmenevinde kurduğumuz 7 bin kişilik mutfağımız sayesinde Osmaniye merkez, Hasanbeyli, Toprakkale, Sumbas ve Kadirli merkezde yaklaşık 6 bin 500 taşımalı öğrencinin yemek ihtiyacını karşılıyoruz. Buradan elde edilen gelir sayesinde Kadirliye 10 derslikli bir anaokulu da kazandırıldı. 700 Bin TLye mal olan anaokulumuz bu eğitim öğretim yılında faaliyete geçecek.
    
     Muhabir: Menderes Özat/Mutlu Bozdağ/Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Kadirliye 300 kişilik öğrenci yurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER