Kafkasya Üniversiteler Birliği Türkoloji Bölüm Başkanları

Kafkasya Üniversiteler Birliği Türkoloji Bölüm Başkanları Toplantısı -Eskişehir Valisi Koçdemir: "Hem müşterek dil yaygınlaşmalı ama aynı zamanda tarihin getirdiği yanlış anlamalar, bazı çağrışımlar da açığa çıkarılmalı, onların öyle olm


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, müşterek dilin yaygınlaşması, tarihin getirdiği yanlış anlamaların açığa çıkarılması gerektiğini söyledi.
     Koçdemir, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonunda düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Türkoloji Bölüm Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, "Hem müşterek dil yaygınlaşmalı ama aynı zamanda tarihin getirdiği yanlış anlamalar, bazı çağrışımlar da açığa çıkarılmalı, onların öyle olmadığı gösterilmelidir" dedi.
     KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz da Kafkasya Üniversiteler Birliğinin, farklı ülkelerden, ırklardan, dillerden bilim adamlarının kendi kaderleri üzerine ortak düşünmesi projesi olduğunu belirterek, "Çalışmalarımıza 7 üniversiteyle başladık. Bu sene üye sayımız 56 oldu. Coğrafya, insanın ortak kaderidir. Coğrafya, bizim kaderimizdir" diye konuştu.
     Asya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Celil Nagiyev de Türkoloji alanında önemli çalışmalar yapılmasına ve değerli bilim adamları yetişmesine rağmen, bu alana verilen önemin azaldığı yönünde bir algının oluştuğunu aktardı.
     ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise "Geçmişte Türk kültürü üzerine çalışanların Avrupalı bilim adamları oluşu, bilim tarihimiz açısından bizleri üzmüştür. Ancak bugün Türkolojinin vardığı noktaya bakıldığında, bu alan Türkiye Cumhuriyeti için bir övünç kaynağıdır" değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kafkasya Üniversiteler Birliği Türkoloji Bölüm Başkanları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER