Kahramanmaraştaki depremler

Kahramanmaraştaki depremler -Jeoloji Mühendisleri Odası Gaziantep Temsilcisi Serindağ: -Türkoğlu ve Gölbaşı üzerindeki fay hattında 500 yıldır bir kırılma meydana gelmiyor


GAZİANTEP (A.A) - Jeoloji Mühendisleri Odası Gaziantep Temsilcisi Ali Serindağ, Türkoğlu ve Gölbaşı üzerinde yer alan fay hattında 500 yıldır bir kırılma meydana gelmediğini söyledi.
     Serindağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraşın Pazarcık ilçesinde art arda meydana gelen sarsıntıların fay hattı üzerinde gerçekleştiğini belirtti.
     Fay hattında son dönemlerde sürekli bir hareket olduğunu, biriken enerjinin depremle açığa çıktığını dile getiren Serindağ, Türkoğlu ve Gölbaşı üzerinde bulunan fay hattında 500 yıldır bir kırılma meydana gelmediğini bildirdi.
     Ali Serindağ, Gaziantepin deprem bölgesinde olmadığını ancak kentte çok sayıda yer altı mağarası bulunduğunu dile getirerek, mağaraların aktif yaşam alanları için büyük bir risk ve tehlike oluşturduğunu vurguladı.
     Mağara alanlarının üzerine kurulan konutların olası bir depremde daha fazla hasar göreceğini savunan Serindağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyin de konunun önemini daha önce dile getirdiğini aktardı.
     Türkiyede meydana gelen doğa olaylarının afete dönüştüğünü belirten Serindağ, Mağara üzerine, dere yatağına ev yapıyoruz, afete davetiye çıkarıyoruz. Doğanın dengesini bozduğumuz zaman, doğa mutlaka insanoğlunun kendisinden aldığını fazlasıyla geri alacaktır diye konuştu.
     Serindağ, dünyadaki hiçbir teknolojinin depremi önceden tahmin etmesinin mümkün olmadığını ileri sürdü.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan / Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Kahramanmaraştaki depremler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER