Kahta Kaymakamı Esen Gaziantepte

Kahta Kaymakamı Esen Gaziantepte güneş enerjisi panellerini inceledi


ADIYAMAN (A.A) - Kahta Kaymakamı Metin Esen, Gaziantepte, Şehitkamil Belediyesine ait Dülük Tabiat Parkında bulunan Doğal Hayat Doğal Enerji projesi olan güneş enerjisi panellerinde incelemelerde bulundu.
     Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu Kaymakam Esen ile beraberindekilere projenin başlangıcından mevcut haline kadar gelinen aşamalar hakkında bilgiler verdi.
     Fadıloğlu projenin İpekyolu Kalkınma Ajansı ile birlikte yürütüldüğünü, güneş enerji panelleri projesi ile üretilen enerji sayesinde faaliyete geçen birçok projenin de enerji masraflarının karşılandığını belirtti.
     Biyolojik Göletin enerjisinin de bu proje sayesinde karşılandığını, güneş enerji panelleri sayesinde şu anda 150 kilovatlık enerjiyi elde edebileceklerini belirten Fadıloğlu şu bilgileri verdi:
     Burada yaklaşık 170 adet panel var. Bu panelleri 3 inverter sayesinde toplam 150 kilovatlık bir enerji elde ediyoruz. Buradaki panellerin bir diğer özelliği de 3 parça olması ve bu parçalar sayesinde birinde yaşanacak olan arıza durumunda diğer panellerin çalışmasını sürdürecek ve enerji üretimi kesilmeden devam edecek olmasıdır.
     Güneş enerji panellerinin incelenmesinin ardından Türkiyenin en büyük biyolojik göletini gezen Kaymakam Esen yaptığı açıklamada, Şehitkamil Belediyesi tarafından uygulanmakta olan proje sayesinde enerjinin doğaya zarar vermeden üretilmesi ve arıtma işlemlerinin yapılmasının önemli olduğunu ifade etti.
     Yapılan ziyaret ve incelemelerde elde edilen verilerin Kahta İlçesinde uygulanabilirliği yönünden değerlendirileceğini ifade eden Kaymakam Esen, şunları kaydetti:
     Projenin ilçemizde özellikle istihdam amaçlı tarım alanında kullanılabileceğini, bu amaçla Kahta ilçesinde örnek bir uygulama gerçekleştirilmesi konusunda girişimde bulunulacağını ve verimli sonuç alınması halinde projenin diğer çiftçileri de kapsayacak şekilde uygulama genişletilecek.
     Ziyarete Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü M.Sait Uluçay, Kahta İlçe Emniyet Müdür Ergün Ülgür, Kahta Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şevket Başyiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı da katıldı.
    
     Muhabir: İsmail Kaya
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Kahta Kaymakamı Esen Gaziantepte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER