Kalkınma Bakan Yardımcısı Ceylan:

Kalkınma Bakan Yardımcısı Ceylan: -Bölgesel gelişmeye özel önem veriyoruz


KARABÜK (A.A) - Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Bölgesel gelişmeye özel önem veriyoruz dedi.
     Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlığın değişen ekonomik ve sosyal koşullar çerçevesinde ülke kalkınmasının bütünlük içerisinde ve sürdürülebilir bir şekilde sağlanmasına yönelik plan, strateji ve programlarının hazırlanması görevlerini başarıyla yerine getirdiğini söyledi.
     Konjonktürel gelişmelerin izlenmesi, makro dengelerin oluşturulması, bölgesel, çok taraflı ve ikili ekonomik ilişkilerin yürütülmesi, bilgi toplumuna ilişkin politika, hedef ve stratejilerin hazırlanması gibi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ceylan, ekonomik, sosyal ve bölgesel gelişme konularında koordinasyon, inceleme ve araştırmalar yapılması, topluma perspektif sağlayan politika önerilerinin katılımcı bir yaklaşımla belirlenmesi, maliye, para, dış ticaret ve kambiyo politikalarının kalkınma planı ve yıllık program hedefleriyle uyumlu bir şekilde uygulanması konusunda Hükümete danışmanlık sağlanması gibi önemli alanlarda faaliyet sürdürdüklerini kaydetti.
     Kalkınma Bakanlığına, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı(TÜİK), Güney Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP), Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP), Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP), Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (DOKAP) bağlandığını anlatan Ceylan, Bölgesel gelişmeye özel önem veriyoruz. Ülkemizde son yıllarda bölgesel gelişme alanında atılmış en yenilikçi ve heyecan verici adım olarak kalkınmayı yerinden planlamak ve geliştirmek üzere 26 kalkınma ajansı kuruldu. Bu ajansların Kalkınma Bakanlığının koordinasyonuyla faaliyetlerine devam ediyor. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Karabük, Bartın, Zonguldak illerini kapsadığını ve bölgedeki potansiyeli harekete geçirerek, özel teşebbüse mali ve teknik yardımlarda bulunuyor diye konuştu.
     Türkiyenin 2023 stratejisine ilişkin bilgi veren Ceylan, şöyle devam etti:
     Son 10 yılda sağlanan siyasi ve ekonomik istikrarın korunması, sürdürülebilir kalkınmanın devamını sağlamak üzere orta vadeli program oluşturduk. Bu olumlu gelişmeler ışığında, Cumhuriyetimizin 100. yılına uzanan 2023 vizyonu hedeflerine hizmet etmeyi amaçlayan 2014-2018 dönemini kapsayacak 10. Kalkınma Planı hazırlıkları devam ediyor.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kalkınma Bakan Yardımcısı Ceylan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER