Kalkınma Bakan Yardımcısı Ceylan:

Kalkınma Bakan Yardımcısı Ceylan: -2013 Türkiye bütçesinde Karabükün payı da oldukça fazla


KARABÜK (A.A) - Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, 2013 Türkiye bütçesinde Karabükün payı da oldukça fazla dedi.
     Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabükte bakanlıklar aracılığı ile ciddi yatırımlar yapıldığını ve bu yatırımlarla Karabükün atılım yaptığını söyledi.
     Karabük Üniversitesine 2013 yılı için 29 milyon lira ödenek ayrıldığını hatırlatan Ceylan, Karabük Devlet Hastanesi için ise 13 milyon, Safranbolu Devlet Hastanesi için ise 3,4 milyon lira ödenek ayrıldı. Safranbolu-Karabük- 4. Bölge hududu-İsmetpaşa yolu büyük ölçüde tamamlandı. Eksik kalan işler için 5 milyon lira, Karabük-Yenice-Gökçebey yolu için 2 milyon lira ödenek ayrıldı. Irmak-Karabük-Zonguldak demiryolu sinyalizasyon ve rehabilitasyon projesi için AB yardımlarıyla 702 milyon liralık bir yatırım yapılıyor. Bu yatırımın bu yılki ödeneği 186 milyon lira. Karabükte yapımı devam eden ve 2013 yılında tamamlanacak kültür merkezi yaklaşık 10 milyon liraya malolacaktır. 2012 yılında 11 milyon liralık ödenek ayrılan Karabük Şehir Stadı ise 2013 yılı içerisinde tamamlanacak. Ayrıca yüzme havuzu için 4,2 milyon, spor salonu için de 5,4 milyon lira ödenek ayrıldı. Gençlik merkezinin yeri ayarlandı ve ihalenin yapılması bekleniyor diye konuştu.
    
     -Yeni hizmet binaları-
    
     Karabükte en büyük sorunlardan birisinin de hizmet binaları olduğunu belirten Ceylan, şöyle devam etti:
     Şimdi birçok müdürlüğün hizmet binaları yapımı devam ediyor. Emniyet Müdürlüğü hizmet binası 8,5 milyon lira maliyetle 2013 yılı içerisinde bitirilecek. Yıllardır bölgemizde konuşulan Soğanlı çayı üzerinde yapımı planlanan Andıraz barajı da yatırım programına alındı. Yıl içinde ihalesi yapılacaktır. Karabük valiliğimize başta Safranbolu olmak üzere ilçelerimizde çeşitli kültür ve turizm yatırımları ve restorasyonlar için Kalkınma Bakanlığı bütçesinden 1,5 milyon lira ödenek gönderilmiş bulunmaktadır. 2013 Türkiye bütçesinde Karabükün payı da oldukça fazla.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kalkınma Bakan Yardımcısı Ceylan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER