Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingölde:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingölde: Çağrı merkezleri, Anadolunun dört bir yanına yaygınlaşıyor, gençlerimiz için özellikle genç kızlarımız için iyi bir istihdam kapısı


BİNGÖL (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çağrı merkezlerinin Anadolunun dört bir yanına yaygınlaştığını, bu merkezlerin iyi bir istihdam kapısı olduğunu söyledi.
     Bingölde gezi ve incelemelerde bulunan Yılmaz, Türk Telekomun iştiraki olan Assistt Çağrı Merkezini ziyaret etti. Çağrı merkezi girişinde halk oyunları gösterisiyle karşılanan Bakan Yılmaz, burada yetkililerden bilgi alarak, gelen bir çağrıya da cevap verdi.
     İstanbuldan arayan Eylül Yılmazın çağrısını cevaplayan Bakan Cevdet Yılmaz, İstanbul Anadolu Üsküdar Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniği için randevu verdi. Randevu işlemini başarıyla tamamlayan Bakan Yılmaz, Bu arada benimle aynı soyadı taşıyorsunuz. Kendimi de takdim edeyim, ben Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bir çağrı merkezini ziyarete gelmiştim. Arkadaşlarımız benim cevap vermemi istediler. Soy adaşımız olan bir kızımıza randevu ayarlamış olduk. Hayırlı şifalar diliyorum diyerek çağrıyı tamamladı.
     Bakan Yılmaz, çağrı sahibinin şaşkınlığını üzerinden attıktan sonra sevindiğini belirterek, İlk önce biraz yadırgadı, tabii acemi olduğumuzu anladı herhalde. Sonradan düzelttik işi biraz ifadesini kullandı.
     Çağrıları cevaplamak için ayrıca bir eğitim alınması gerektiğini belirten Bakan Yılmaz, Türkiyede de elektronik e-devlet uygulamalarının yaygınlaşmasıyla çağrı merkezlerinin pazar paylarının artacağına inandığını söyledi. Bakan Yılmaz, Sağlık Bakanlığının Türkiye genelinde hasta randevu sistemi olduğunu da anımsatarak şöyle konuştu:
     Hastalarımıza artık sanal ortamda randevular ayarlanıyor. Böylece hem hasta memnuniyeti artmış oluyor hem de hastanelerimizde daha etkin bir yönetim sağlıyoruz. Tabii çağrı merkezleri Anadolunun dört bir yanına yaygınlaşıyor. Gençlerimiz için özellikle genç kızlarımız için iyi bir istihdam kapısı. Bingölde de iki tane ayrı çarı merkezimiz var. Daha önce bir çağrı merkezimiz açılmıştı. Assistt firmamızın gelmesiyle birlikte iki tane firmamız oldu. Bu çerçevede 100 civarında Bingöllü kardeşimiz, genç kızımız, genç delikanlılarımız burada çalışma imkanına kavuştular.
    
     -Dünyada en büyük istihdam kapısı hizmet sektörüdür
    
     Çağrıları cevaplamanın ciddi iletişim ve organizasyon becerisi gerektirdiğini kaydeden Yılmaz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu gibi bölgelerde kalkınma, istihdam derken, tarımdan, hayvancılıktan ve başlıca şeylerden bahsediyoruz. Fakat bugünkü dünyada en büyük istihdam kapısı hizmet sektörüdür. Çağrı merkezleri de bunun çok güzel bir örneği. Özellikle karasal iklimin görüldüğü bölgelerde, mesafe faktörünün de aşılmasını sağlayan bu çağrı merkezleri genç nüfusa sahip bölgemiz için çok ciddi bir alternatiftir. Bunun giderek geliştiğini görüyoruz. Tabii son teşvik sistemimizde bu tür konularda da belli oranda destek sağlamış bulunmaktayız. Giderek Türkiyede elektronik e-devlet uygulamaları yaygınlaştıkça bunun pazarı da genişliyor diye konuştu.
     Bakan Yılmaz, gelecekte on binlerce, yüz binlerce insanın bu tür sektörlerde istihdam edileceğine inandığını, özellikle Bingöl gibi yerlerde, daha düşük maliyetle, daha yüksek verimle bu hizmetleri sunmanın mümkün olduğunu anlattı.
     Buralara firmaların ilgi gösterdiğini ve gelecekte de devam etmesi dileğinde bulunan Bakan Yılmaz, merkezde çalışanlara başarı dileğinde bulundu.
     Bakan Yılmaza Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Türk Telekom İl Müdürü Mustafa Yiğitbaş ve diğer yetkililer de eşlik etti.
     Bingöldeki programını tamamlayan Bakan Yılmaz, Ankaraya gitmek üzere karayoluyla Elazığ Havaalanına hareket etti.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik-Naim Boşkut/Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingölde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER