Kalkınma Bakanı Yılmaz Aksarayda

Kalkınma Bakanı Yılmaz Aksarayda -Yılmaz, Aksaray Üniversitesini ziyaret etti, İstikbal Mağazasının açılışını yaptı


AKSARAY (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Aksaray Üniversitesini ziyaret etti, bir mağazanın açılışını yaptı.
     Yılmaz, Sütaş Aksaray Tesislerindeki programın ardından Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acarı makamında ziyaret etti.
     Acardan üniversitedeki yatırımlar ve gelişmeler hakkında bilgi alan Yılmaz, üniversitedeki fiziki yapılaşmanın devam edeceğini, ancak bundan daha önemlisinin üniversitenin içinin doldurulması, proje çalışmalarının artması ve kente daha çok katkı sağlaması olduğunu söyledi.
     Daha sonra İstikbal Mağazasının açılış törenine katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 839 mağazaya ulaşan İstikbalin bu sayıyı daha da artıracağına inandığını ifade etti.
     Yurt dışında da mağazalar açan İstikbalin 13 bin civarında istihdam sağladığını belirten Yılmaz, Boydak Holdingi sağladığı katma değer nedeniyle yürekten tebrik ettiğini kaydetti.
     Amaçlarının ülke insanına iş ve aş vermek, ihracat yapmak, katma değeri artırmak olduğunu dile getiren Yılmaz, Boydak Holding, bizim bu yapmaya çalıştıklarımızı birebir sahada gerçekleştiren çok değerli bir firmamız. Enerji alanında, mobilyada ve farklı alanlarda yatırımları var. Markalaşmak, dünyaya açılmak çok önemli. Kendilerine başarılar diliyorum dedi.
     Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Şükrü Boydak da, yeni konseptleri gereği açtıkları mağazaların ortalama büyüklüklerinin bin 200 ile 7 bin 500 metrekare arasında değiştiğini söyledi. Holding olarak 8 ayrı sektörde faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Boydak, 2011 yılında 5,3 milyar lira ciro gerçekleştirdik. 100den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. 2011 yılı ihracatımız 475 milyon dolardı diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, Şükrü Boydak, Aksaray milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz ile birlikte mağazanın açılışını yaptı.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz Aksarayda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER