Akaryakıt bayi temsilcileri sorunlarını tartıştı

Akaryakıt bayi temsilcileri sorunlarını tartıştı -PÜİS Genel Başkanı Alkan: -Kaçak akaryakıt satanlara karşıyız


ANTALYA (A.A) - Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı Muhsin Alkan, kaçak akaryakıt satanlara karşı olduklarını söyledi.
     PÜİS Antalya Şubesi tarafından Dedeman Otelde 7. Geleneksel Akdeniz Bölgesi Akaryakıt Bayileri toplantısı düzenlendi. Toplantıda, sektörün sorunları tartışıldı.
     PÜİS Genel Başkanı Alkan, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, akaryakıt bayilerinin sorunlarını tespit edip, çözüm önerileri geliştirebilmek amacıyla toplantı düzenlediklerini belirtti.
     Sektörün başlıca sorunları arasında kaçak akaryakıt ve haksız rekabetin geldiğini ifade eden Alkan, özellikle kaçak akaryakıt sorunun giderilmesi yönünde mücadele ettiklerini bildirdi.
     Kaçak akaryakıt kullanımının araçlara zarar verdiğini ileri süren Alkan, Türkiyenin her yerinde kaçak akaryakıt kullanımı var, Antalyada da var. Kaçak akaryakıt satanlara karşıyız. Kaçak akaryakıt kullanımına karşı mücadeleye devam edeceğiz dedi.
     Akaryakıt fiyatlarının kontrolünün devletlerde olmadığını, dünya borsasında olduğunu kaydeden Alkan, Türkiyenin ham petrolün yüzde 93ünü ithal ettiğini bildirdi.
     PÜİS Akdeniz Bölgesi Şube Başkanı Yusuf Akçay da PÜİS çatısı altında yurt genelinde 7 bin 900 kayıtlı akaryakıt bayisi bulunduğunu söyledi.
     Ucuz yakıt elde etmek için 10 numaralı yağlar ile jet yakıtların karıştırılarak kullanıldığını belirten Akçay, Bu yöntem ile katil bir yakıt oluşturuluyor. Kaza sonrası da bu araçlar kısa sürede yanıyor diye konuştu.
     Toplantıya, sektör temsilcileri, bayi temsilcileri ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ/Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Akaryakıt bayi temsilcileri sorunlarını tartıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER