Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Yılmaz: -Türkiyenin daha demokratik ülke haline gelmesinden bazıları rahatsız oluyor, bunu aksatmaya yönelik çalışma ve faaliyet içerisine giriyorlar, burada birliğimizi korumamız lazım (Fotoğraflı-Gö


ŞANLIURFA (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiyenin daha demokratik ülke haline gelmesinden bazıları rahatsız oluyor, bunu aksatmaya yönelik çalışma ve faaliyet içerisine giriyorlar, burada birliğimizi korumamız lazım dedi.
     Yılmaz, Şanlıurfa Valiliğince, Her gün bir okulda, 30 gün boyunca iftar programı kapsamında Siverek Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinliğe katıldı. İftar öncesi masaları ziyaret ederek davetlilerle sohbet eden Cevdet Yılmaz, daha sonra vatandaşlarla iftar yaptı.
     Yemeğin ardından beraberindekilerle Atatürk Bulvarındaki Üçgen Parka geçen ve buradaki gençlerle çay içen Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiyeyi daha ileriye götürme gayreti içerisinde olduklarını belirterek, Bu bölgemiz terör ve şiddetten çok çekti, en büyük bedeli de maliyeti de bu bölgede yaşayan insanlar ödedi diye konuştu.
     Önümüzdeki dönemde herkesin fikrini rahatça ortaya koyabileceği bir dönem oluşturmak istediklerini dile getiren Yılmaz, herkesin etnik kimliğine, inancına, ırkına ve yaşam biçimine saygı duyulması gerektiğini söyledi.
     Türkiyenin büyümeye ve yatırıma ihtiyacı olduğuna değinen Yılmaz, şunları kaydetti:
     Türkiyenin daha demokratik ülke haline gelmesinden bazıları rahatsız oluyor, bunu aksatmaya yönelik çalışma ve faaliyet içerisine giriyorlar, burada birliğimizi korumamız lazım. Hem farklılıklarımıza saygı gösterip, birlik ve beraberliğimizi koruyacağız, ortak noktalarımızı da unutmayacağız, hiç kimsenin kimliğini reddetmeyeceğiz. Bir taraftan da ortak kültür ve medeniyetimizin olduğunu da unutmayarak, pekiştireceğiz. Bugünkü dünyada güçlü olmak ancak birlik ve beraberlikle olur. Küçük küçük olsun benim olsun mantığıyla bir ülke bir yere gidemez. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağız, büyüyeceğiz, dünyada söz sahibi olacağız, bunun nimetlerini de beraber paylaşacağız.
     Kalkınma Bakanı Yılmaza Siverekteki temasları sırasında Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ile Kaymakam Mahmut Harsanlıoğlu ve partililer eşlik etti.
     Bakan Yılmaz, ilçedeki temaslarının ardından karayoluyla Gaziantepe hareket etti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş - Şükrü Dolaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER