Kamerun heyeti, Bursada

Kamerun heyeti, Bursada -Ngaundere Eyalet Valisi Abakar Ahmat: -Bu ülkeye ilk gelişimiz. Bu mükemmel ülke hakkında yeni şeyler öğrenmek ve ülkenizi keşfetmekten mutluluk duyuyoruz


BURSA (A.A) - Kamerun Ngaundere Eyalet Valisi Abakar Ahmat ve Ngaundere Belediye Başkanı Hamadou Dawanın da aralarında bulunduğu heyet, Bursa Valisi Şahabettin Harputu ziyaret etti.
     Ahmat, Heykeldeki tarihi valilik binasında gerçekleşen ziyarette, Bursada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ikili ilişkilerin önemine dikkati çekti.
     Gösterilen sıcak ilgiye teşekkür eden Ahmat, şöyle konuştu:
     Bu ülkeye ilk gelişimiz. Bu mükemmel ülke hakkında yeni şeyler öğrenmek ve ülkenizi keşfetmekten mutluluk duyuyoruz. Biraz daha vaktimiz olduğunda ülkemizdeki sistemle ilgili birkaç şey belirtmek isterim. Valisi bulunduğum eyalet, Kamerundaki 10 eyaletten biri. Kamerundaki eğitim kurumlarına kucak açtığımız, yardımcı olduğumuz için bize teşekkür ettiniz, ama aslında bundan faydalanan ve teşekkür etmesi gereken biziz. Bu okulların açılmasına öncü olmanızdan dolayı teşekkür ederiz. Bu güzel şehirde, Bursada olmaktan mutluyuz.
     Vali Harput da Osmanlının burada kurulduğunu ve Bursanın Osmanlıya 130 yıl başkentlik yaptığını hatırlatarak, 6 Osmanlı padişahının mezarlarının, türbelerinin burada bulunduğunu belirtti.
     İstanbulun fethinden sonra başkentin İstanbula taşındığını anlatan Harput, kentin tarihi ve kültür yapısı ile ekonomisi hakkında şu bilgileri verdi:
     Bursa şu anda Türkiyenin hem tarımda hem sanayide hem tekstilde hem makine imalatında en önemli merkezi. Özellikle Türkiyenin otomotivinin yüzde 63ü Bursada yapılır. Tekstilin yüzde 50si Bursadadır. Tarımın, özellikle bazı ürünlerde yüzde 60-70i Bursadadır. Tabii özellikle Uludağı ile sıcak suları, termal sularıyla, şelale ve gölleriyle Bursa aynı zamanda bir tabiat cennetidir.
     Ziyarette, Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu da hazır bulundu.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Kamerun heyeti, Bursada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER