Kamu Bilişim Platformu Toplantısı

Kamu Bilişim Platformu Toplantısı -Toplantıda "Bilişim 2023 Vizyonu" konusunda hazırlanan raporlar ele alınacak


MUĞLA (A.A) - Bu yıl 15incisi düzenlenen Kamu Bilişim Platformu Toplantısı, Bodrumda başladı.
     Türkiye Bilişim Derneği Kamu Bilgi İşlem Merkezleri Yöneticileri Birliği yöneticileri ve sektör uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen ve Bodrumun Göltürkbükü beldesindeki bir otelde düzenlenen toplantıda "Bilişim 2023 Vizyonu" konusunda hazırlanan raporlar ele alınacak.
     Toplantıya video konferans yöntemiyle katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2009da yapılan Ulaşım ve İletişim Şurasında, Türkiyenin bilişimle, iletişimle ilgili 2023 hedeflerini belirlediklerini söyledi.
     Yıldırım, bu hedeflerin bazılarının geniş bant erişimini Türkiyede yaygınlaştırmak, bölgeler arasındaki sayısal uçurumu asgari düzeye indirmek ve bilişim teknolojilerinin desteğiyle engelli vatandaşlara yönelik sosyal sorumluluk projelerine hız vermek olduğunu anlattı.
     Türkiye Bilişim Derneği Kamu Bilgi İşlem Merkezleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Orta da yapılan çalışmaların bilişim alanında yarar sağlaması, yönetişim açısından bilişim politikalarının oluşturulmasına katkı sağlamasını temenni etti.
     Açılış konuşmalarının ardından Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Murteza Balcının başkanlığında, "Kamuda Bilişim 2023 Vizyonu" oturumu düzenlendi.
     Oturuma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Fırat, Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Daire Başkanı Emin Sadık Aydın ile TÜBİTAK BİLGEM Müdürü Murat Kahraman da katıldı. Toplantı, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kamu Bilişim Platformu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER