Müdafa

Müdafa-i Hukuk İlkokulunun kapatılacağı iddiası -Okul Aile Birliği üyeleri ve veliler, okulun kapatılıp rehabilitasyon merkezine dönüştürüleceği iddiası üzerine protesto yürüyüşü yaptı -Protesto kapsamında bir süre yolu trafiğe kapat


İZMİR (A.A) - İzmirin Güzelyalı semtindeki Müdafa-i Hukuk İlkokulunun kapatılacağı iddiası üzerine Okul Aile Birliği üyeleri ve veliler protesto yürüyüşü yaptı.
     Okulun bahçesinde toplanan kalabalık, konuyla ilgili basın açıklaması yapmak üzere Güzelyalı Parkına kadar pankartlar taşıyıp slogan atarak yürüdü.
     Müdafa-i Hukuk İlkokulu Aile Birliği Başkanı Asuman Gök, yaptığı basın açıklamasında, Müdafa-i Hukuk İlkokulunun 1894 yılında açılan, çok köklü bir okul olduğunu bildirerek, "Okulumuzun kapatılarak rehabilitasyon merkezine dönüştürülmesini, tarihe sahip çıkmak adına istemiyoruz" dedi.
     Yürüyüşe katılan CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de, konuyla ilgili okul yönetimiyle görüştüklerini kaydederek, "Okulla ilgili bazı söylemler var. Ama burası fiziki şartları nedeniyle ne rehabilitasyon merkezi ne de İmam Hatip ortaokulu olabilir. Konuyla ilgili de henüz yazılı bir karar gelmemiş ancak konunun takipçisi olacağız" diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Bayram
     Yayıncı: Serdar Yılmaz

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER