Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kurtoğlu:

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kurtoğlu: Sağlık hizmetleri, mesai kavramı gözetmeksizin icra edilmesi gereken bir sektördür


DİYARBAKIR (A.A) - Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Diyarbakır Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu, sağlık hizmetlerinin mesai kavramı gözetmeksizin icra edilmesi gereken bir sektör olduğunu belirtti.
     KHBden yapılan açıklamada, Kurtoğlu başkanlığında, Şehitlik semtindeki Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezinde (ÇEMATEM) düzenlenen toplantıya, hastane başhekimi ve yöneticilerinin katıldığı bildirildi. Kurtoğluun toplantıda, ÇEMATEMde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldığı belirtildi.
     Açıklamada, Kurtoğlunun şu ifadelerine yer verildi: Sağlık hizmetleri mesai kavramı gözetmeksizin icra edilmesi gereken bir sektördür. Hizmet sınırının maksimuma ulaşması için iyi bir takım kurmak ve bu takımı iyi yönetmek gerekir. Bizlerde sorumluluk mevkindeki yöneticiler olarak, birbirini tamamlayan güçlü ve idealist bir takım oluşturduk. Hizmet kapasitesini artıran bir grafiğimiz var. Ancak bulunduğumuz noktayı yeterli görmeyerek, hep daha iyiyi hedeflemek zorundayız. En üst düzeydeki yöneticimizden başlayarak, bütün birimlerimizde görev yapan sağlık personelimiz, bu anlayışla hastalarımıza, hasta yakınlarına ve refakatçilerine yardımcı olmaktadır. Merkezimizde madde bağımlısı 18 yaş altı çocuk ve ergenlere yönelik yataklı tedavi, 18 yaş üstü genç ve yetişkinlere ise ayakta tedavi hizmeti çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Çocuk ve gençlerimiz, muayene, tetkik ve tedavi hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmektedirler.
     Kurtoğlu, çocukların, tedavilerinin yanı sıra sportif aktiviteler, resim, müzik, el sanatları gibi etkinliklerden de yararlandıklarını ifade ederek, çocukların iyi birer sporcu olarak yetişmelerini hedeflediklerini kaydetti.
     Toplantının ardından, merkezde tedavi gören bir çocuk, Kurtoğluna yağlı boya çalışmasını hediye etti.
     Kurtoğlu, tabloyu görevini büyük bir azimle yapan arkadaşları adına aldığını belirterek, resimi çalışma odasına asacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kurtoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER