Kamu

Kamu-Sen Giresun İl Temsilcisi Çetinkaya: -Türkiye Kamu-Sen olarak itirazımız ekonomik program hazırlanırken sosyal ayağının eksik bırakılmasınadır


GİRESUN (A.A) - Türkiye Kamu-Sen Giresun İl Temsilcisi Arif Çetinkaya, Türkiye Kamu-Sen olarak itirazımız ekonomik program hazırlanırken sosyal ayağının eksik bırakılmasınadır dedi.
     Çetinkaya, Atatürk Meydanında yaptığı basın açıklamasında, 2013 yılı bütçesinde memur, işçi, emekli, dul, yetim, gazi, şehit yakını gibi dar ve sabit gelirli vatandaşlara ayrılan ödeneğin toplam milli gelirin yüzde 7,1-i olduğunu savundu.
     Türkiyede 2012 yılında kişi başına düşen milli gelirin 11 bin dolar civarında olduğu iddia ediliyor diyen Çetinkaka, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Hükümetin görevi, herkesin ortak malı olan bütçeyi adaletle yönetmek, elde edilen geliri, hakça paylaştırmak değil midir- Madem kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolarlara ulaştığı iddia ediliyor, bu gelir neden memura, emekliye, dul ve yetime kısaca dar gelirlilere uğramadı. Yetkililer bu mantıksızlığı açıklamak zorundadır. Ne yazık ki bu bütçeyle 2013 yılında da bu adaletsizlik artarak sürecektir. Türkiye Kamu-Sen olarak itirazımız ekonomik program hazırlanırken sosyal ayağının eksik bırakılmasınadır. Vatandaşına yansımayan büyüme kime ne fayda sağlayacaktır.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER