Kan verme rekorunun kırılmasına AAdan katkı

Kan verme rekorunun kırılmasına AAdan katkı -Türkiye Kızılayı Adana Şubesince başlatılan, dünya kan verme rekorununun kırılmaya çalışılması hedeflenen kampanyaya Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü personeli de katıldı


ADANA (A.A) - Türk Kızılayı Adana Şubesince 8 Haziran Dünya Kan Verme Gününde kırılmaya çalışılan dünya kan verme rekoruna Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü personeli de katıldı.
     Derneğin Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Adana Tren Garının önünde kurulan alanda kan alımı için kurulan çadırda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adananın ilklerin kenti olduğunu söyledi.
     Ramazan Saygılı, bu kapsamda dünya rekorunu kırmak için 8 Haziran Dünya Kan Verme Gününde Biz Adanalıyık, kan portakal meyvemiz, yardımsever milletiz sloganıyla kan verme kampanyası başlattıklarını belirterek, Amacımız rekor kırmak değil farkındalık oluşturmak. Kan vermek bir hayat kurtarmak anlamına gelir. Bir diğer hedefimiz de Adanalıları kan kardeşi yapmak. Bunun da güzelliğini yaşıyoruz dedi.
     Saygılı, kampanyaya çeşitli kurumların katkıda bulunduğunu, ilginin yoğun olduğunu belirterek, Başta Anadolu Ajansı olmak üzere diğer kurumlara katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     Kan verme işleminin hızla sürdüğünü bildiren Saygılı, 3 bin ünite sınırlarına ulaştıklarını, hedeflerinin dünya rekoru olduğunu ifade etti.
     Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürü İsa Sansar ise Anadolu Ajansı olarak Türk Kızılayının başlattığı kampanyaya destek verdiklerini belirterek, Bu kutsal görevde biz de Anadolu Ajansı olarak yerimizi aldık. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah Türkiye rekoru ile dünya rekoru da Adanada kırılır dedi.
     Kampanya kapsamında Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü personeli kan bağışında bulundu.
     Kozan ilçesinde ise çeşitli noktalarda kan verme işlemi sürüyor.
     Kaymakam İzzettin Sevgili, Kozanda kampanyaya gösterilen ilginin hedefledikleri bağış miktarına ulaşılacağına işaret olduğunu belirterek, destek olan vatandaşlara teşekkür etti.
     Saat 08.00de merkez ile birlikte tüm ilçelerde başlayan kan verme işlemleri saat 21.00a kadar devam edecek.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Kan verme rekorunun kırılmasına AAdan katkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER