Kangal yavrularını ilanla arıyor

Kangal yavrularını ilanla arıyor -Kastamonunun Tosya ilçesinde bağ evine bekçilik yapması için Sivastan getirdiği Kangal cinsi 2 köpek yavrusu çalınan kişi, biberonla beslediği yavruları ilanla arıyor -Köpek yavrularının sahi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun Tosya ilçesine bağ evinde bekçilik yapması için Sivastan getirdiği Kangal cinsi 2 köpek yavrusu çalınan kişi, biberonla beslediği yavruları ilanla arıyor.
     Bağ evini hırsızlardan korumak için önlem almaya karar veren Suat Uyar(40), önce güvenlik kamerası taktırmak istedi. Ancak kameranın tek başına yeterli olmayacağı kanaatine varınca, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine Sivasın Kangal köpeklerinden almaya karar verdi.
     Sivasa giderek birisi erkek diğeri dişi 15 günlük 2 Kangal yavrusu alan Uyar, 8 ay boyunca yavruları biberonla besledi. Bir akşam köpekleri kontrol etmek için gittiği kulübenin boş olduğunu gören Uyar, günlerdir elleriyle beslediği köpek yavrularını arıyor.
     Köpeklerin bulunması için radyo ilanı veren ve el ilanı bastıran Uyar, duyarlı vatandaşların yardımcı olmasını bekliyor.
    
     -Ellerimle biberonla besledim-
    
     Suat Uyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivastan getirdiği Kangal yavrularını 8 ay boyunca biberonla beslediğini belirterek, yavrularla kurduğu bağı şöyle anlattı:
     İlk önceleri, hiçbir şey yemediler. Veterinere götürerek, bir hastalıkları olup olmadığını kontrol ettirdim. Aşılarını ve periyodik kontrollerini yaptırdığım köpek yavrularını çocuklarından bir an olsun ayırmadım. Ellerimle biberonla beslediğim köpeklerimi hava almaları için gezmeye çıkarttım. Herkes, köpeklerimle ilgileniyor ve çok seviyordu
     Bir akşam yemeklerini verdikten 2 saat sonra köpekleri kontrole gittiğinde yerlerinde olmadıklarını gördüğünü ifade eden Uyar, Hemen köpeklerimi bulmak için evimin yakınlarını aradım ama bulamadım. Tanıdığım bildiğim arkadaşlarımla Tosyada hemen hemen her yeri aradık ama bulamadık diye konuştu.
    
     -Geri gelmeleri için dua ediyorum-
    
     Köpekleri kaybettiği için çok üzüldüğünü belirten Uyar, Çocuklarımdan ayırt etmediğim ve çok sevdiğim köpeklerimin kaybolması üzerine bunalıma girdim. Geceleri uyuyamaz oldum. Gözlerimi kapattığımda onların havlaması gözlerimin önüne geliyor. Her saat başı onların kulübelerini kontrol ederek geri gelmeleri için dua ediyorum ifadesini kullandı.
     Bulunması için radyoya ilan verdiğini kaydeden Uyar, Her saat başı ilan veriyorlar. Matbaaya bastırdığım el ilanlarını ise ilçe merkezi ve yakın köylerine dağıttım. İnşallah köpeklerime en kısa sürede kavuşurum diye konuştu.
     Köpeklerini almak için 800 kilometre yol yaptığını dile getiren Uyar,bulmak için ise her gün 100 kilometre yol katettiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kangal yavrularını ilanla arıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER