Kanser Haftası

Kanser Haftası


DENİZLİ (A.A) - Denizli Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Demirciler, çevresel etkenlerin kanser oluşumunda yüzde 90-95 oranında etkili olduğunu bildirdi.
     Demirciler, 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kanserin, hücrelerin kontrolsüz olarak sürekli çoğalmaları sonucu uzaktaki veya yakındaki başka organlara metastaz yaparak vücuda yayılan ölümcül bir hastalık olduğunu belirtti.
     Kanser hastalığının, bir sağlık sorunu olmasının yanında topluma getirdiği ekonomik maliyeti nedeniyle de toplumsal bir sorun olduğunun açıkça görüldüğünü dile getiren Demirciler, şunları kaydetti:
     Gelişmekte olan ülkemizde, çeşitli nedenlerle kanser hastalığı riski altında bulunan insan sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Çocukluk çağının özel tümörleri dışında daha sonraki dönemlerde yaş arttıkça kanser hastalığının görülme sıklığı da artmaktadır. Kanser korunulabilir bir hastalıktır ve doğru korunma stratejileri ile kanser vakalarının üçte biri önlenebilir. Çevresel etkenler kanser oluşumunda yüzde 90-95 oranında etkilidir. Kanser oluşumunda etkisi olan kötü beslenme, düzensiz yaşam, tütün ve alkol kullanımı ile güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi çevresel etkenlerin kontrol altına alınması kanser görülme sıklığını azaltacaktır.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER