Kansere mafya benzetmesi

Kansere mafya benzetmesi -Medstar Kanser Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan: -Kanser de mafya gibi sürekli daha fazlasını ister ve bulunduğu yerden başka organlara yayılır


ANTALYA (A.A) - Medstar Kanser Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Kanser de mafya gibi sürekli daha fazlasını ister ve bulunduğu yerden başka organlara yayılır dedi.
     Antalya Büyükşehir Belediyesince kanserle ilgili vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla Medstar Kanser merkezi işbirliğinde düzenlenen Kanser Okulunun beşinci dersinde Kanser tanısında yeni ufuklar konusu işlendi. Derse Medstar Kanser Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Medstar Kanser Merkezi Hematoloji ve Hücresel Tedaviler Koordinatörü Prof. Dr. İhsan Karadoğan, Nükleer Tıp ve Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Akın Yıldız, Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Saim Yıldız konuşmacı olarak katıldı.
     Dersin açılışını yapan Prof. Dr. Özdoğan, kanserin tedavisi için öncelikle doğru tanının konulması gerektiğini söyledi. Yüzlerce kanser türü bulunduğunu, her kanser türünün farklı tedavi şeklinin olduğunu anlatan Özdoğan, yanlış tanının, tedavide çok vahim sonuçlar doğurabileceğini kaydetti.
     Kanserin İngilizce de yengeç anlamına gelen cancer kelimesinden geldiğini anlatan Özdoğan, kanserin beslenmek için yeni damarlar oluşturduğunu, bu damarların yengeç bacağına benzemesi nedeniyle bu ad verildiğini kaydetti. Kanseri, toplumda yasa dışı yöntemlerle düzeni bozan mafya örgütlenmesine benzeten Özdoğan, Kanser de mafya gibi sürekli daha fazlasını ister ve bulunduğu yerden başka organlara yayılır dedi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kansere mafya benzetmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER