Kanserle mücadele eden kadının kayak tutkusu

Kanserle mücadele eden kadının kayak tutkusu -Kayaklı Koşu Milli Takımının eski sporcularından 51 yaşındaki Elif Gül Paçin, kanser hastası olmasına rağmen Erzurumda düzenlenen kayak yarışlarında soğuk havaya aldırış etmeden hakeml


ERZURUM (A.A) - Kayaklı Koşu Milli Takımının eski sporcularından 51 yaşındaki Elif Gül Paçin, kanser hastası olmasına rağmen Erzurumda düzenlenen kayak yarışlarında soğuk havaya aldırış etmeden hakemlik yapıyor.
     Kandilli Kayak Merkezinde düzenlenen Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonasında görev alan hakem Paçin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kayağa çocukken Ankarada başladığını söyledi.
     Antalyada yaşayan 2 çocuk annesi Paçin, 8 yıl önce kansere yakalandığını belirterek, kayağı bıraktıktan sonra hakemlik yapmaya başladığını ifade etti.
     Hastalığının kendisini yıldırmadığını anlatan Paçin, doktorların uyarısına rağmen bu spordan kopmadığını söyledi.
     Her fırsatta kanser hastalarına moral vermeye çalıştığını belirten Paçin, Kanser hastası olmak inzivaya çekilmek demek değildir. Ben 37 yıldır bu sporla uğraşıyorum. Kanser hastası oldum. Bir kenara çekileyim şeklinde rutinle gidecek şey değil bu. Meme kanseriydim, sonra kanser vücudumun farklı yerlerine de sıçradı. Sonra kemik kanseri oldum. Ayaklarıma protezler takıldı ve halen doktorlar bana kayamazsın diyor ama benim için kayak bir tutku. Kanser olduğunuzda bir kenara çekilip oturursanız, kendinize ve ailenize en büyük kötülüğü yapmış olursunuz diye konuştu.
    
     -Kışın gelmesini dört gözle bekliyorum-
    
     Umudunu, moralini ve heyecanını kaybeden kişilerin kansere yenik düştüğünü belirten Paçin, Kanser olanlar umutlarını yitirmeden sevdikleri şeylere sıkı sıkıya bağlanmalı dedi.
     Tedavi sürecinde eşinden ve ailesinden büyük destek gördüğünü anlatan Paçin, kanser hastalarına seslenerek, Hayatta hiçbir şeyden vazgeçmesinler. Sevdikleri şeyler onlar için en büyük moral, en büyük heyecandır. Bu heyecanlarını kaybetmesinler. Ben kışın gelmesini dört gözle bekliyorum diye konuştu.
     Hakem Paçin, kayağın, kendisi için maddiyatla ölçülmeyecek bir tutku olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kanserle mücadele eden kadının kayak tutkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER