Kanserli hasta sayısı artıyor

Kanserli hasta sayısı artıyor -NEÜ Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Artaç: 10 yıl içinde Türkiyede kanserli hasta sayısın 1,5-2 kat artacağı tahmin edilmekte


KONYA (A.A) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Artaç, 10 yıl içinde Türkiyede kanserli hasta sayısın 1,5-2 kat artacağının tahmin edildiğini bildirdi.
     Artaç, yaptığı açıklamada, dünya ve Türkiyeye paralel olarak Konyada da kanser hastasının sayısının artış gösterdiğini bildirdi.
     Kanserin beslenme, obezite, sigara ve genetik gibi ana sebeplerinin olduğunu ifade eden Artaç, kanserle mücadele konusunda beslenmenin önemine dikkati çekti.
     Kanserin, Türkiye ve dünyada giderek arttığını vurgulayan Artaç, şunları kaydetti:
     Beslenme burada en önemli faktör. Fast food tarzı ürünler, tuzda bekletilmiş gıdalar özellikle mide kanserinin baş sebepleri. Doğal ürünlerle beslenme kanser için önerebileceğimiz en önemli faktör. Şişmanlık da kanseri tetikleyen faktörlerin başında geliyor. Obezite, bayan ve erkeklerde birçok kanseri tetikliyor. Sağlık Bakanlığı 8 pilot ilde kanser taraması başlattı. Kanserin bildirimi ve tanı koyulması en önemli nokta. Şu anda kanser sıklığını tahmin edebiliyoruz. Endüstri ve beslenme şekilleri yaygınlaştıkça kanser hastalığı artacak. 10 yıl içinde Türkiyede kanserli hasta sayısın 1,5-2 kat artacağı tahmin edilmekte.
     Teknolojik gelişmelere paralel tedavi yöntemlerinin de geliştiğini anlatan Artaç, kanserde genel anlamda yüzde 50den fazla oranda şifa sağlandığını aktardı.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Kanserli hasta sayısı artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER