Kapadokyayı Avrupada 40 dernekle tanıtıyor

Kapadokyayı Avrupada 40 dernekle tanıtıyor -Almanyada faaliyet gösteren Kapadokya Kültür Derneği ve Avrupa Nevşehirliler Platformunun başkanlıklarını da yürüten iş adamı Mümin Uluç, üyesi olduğu 40 ayrı dernekle Avrupada Kapadok


NEVŞEHİR (A.A) - Yücel Velioğlu - Almanyada faaliyet gösteren Kapadokya Kültür Derneği ve Avrupa Nevşehirliler Platformunun başkanlıklarını da yürüten iş adamı Mümin Uluç, üyesi olduğu 40 ayrı dernekle Avrupada Kapadokyayı tanıtıyor.
     Nevşehirin Avanos ilçesinden 1979 yılında Almanyaya giderek yaşamını orada sürdürmeye başlayan Uluç, Almanyanın Essen eyaletine bağlı Mülheim kentinde hem seyahat acentesi işletiyor.
     Kapadokya bölgesinin Avrupada tanıtılması için gayret gösteren Uluç, ikisinin başkanı, diğerlerinin de yönetim kurulu üyesi olduğu, kültürel ve sosyal alanlarda faaliyet gösteren 40 ayrı dernekle Kapadokyayı tanıtıcı etkinlikleri organize ediyor.
     Uluç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1960lı yıllarda başlayan göç dalgasının, Avrupaya yeni yüzlerin, farklı gelenek ve göreneklerin gelmesine yol açtığını, aynı zamanda Türkiyenin çehresini değiştirdiğini anlattı.
     Türkiyenin hemen hemen her yöresinden Avrupanın çeşitli ülkelerine yapılan göçlerin beraberinde çeşitli sorunları getirdiğini ifade eden Uluç, bu sorunları en aza indirmek için Avrupada çeşitli dini, milli ve yöresel örgütlenmelere gidildiğini belirtti.
     2006 yılında Almanyanın Mülheim an der Ruhr şehrinde kurulan Kapadokya Kültür Derneğinin de bu amaç doğrultusunda kurulan en önemli derneklerden biri olduğunu vurgulayan Uluç, şunları söyledi:
     Kapadokya Kültür Derneği, hem Avrupada yaşayan Nevşehirlileri, Kapadokya bölgesini ve Türkiyenin kültürel gelişmelerini örgütlemeye ve desteklemeye çalıştı, hem de buradaki insanlarımızın Türkiye ile bağlarını güçlendirerek özellikle genç kuşağın anayurt ile ilgili duygularının canlandırılmasını hedefledi. Bütün zorluklara rağmen Kapadokya Kültür Derneği, 6 yıl içinde büyük programlar gerçekleştirdi. Dernek çalışmaları kapsamında, Almanyanın en büyük bölgelerinde geniş çaplı ve dikkat çekici etkinlikler yaptık. Alışveriş merkezi, bankalar ve fuar alanlarında Kapadokyayı tanıtmak için stantlar açtık, broşür ve CDler dağıttık.
     Uluç, Kapadokya Kültür Derneğinin 50 bin adet Almanca Kapadokya tanıtım kitabını bastırdığını ve bunları da dağıtmaya devam ettiklerini bildirdi.
     Kendisini, hem Kapadokya hem de Türkiye turizmine adadığını ifade eden Uluç, başta Almanlar olmak üzere tüm Avrupaya, Türkiye ve Kapadokyayı tanıtmayı amaçladığını söyledi.
     Üyesi olduğu dernekler aracılığıyla bugüne kadar Almanyada ve Hollandada çok sayıda Kapadokya Tanıtım Haftası organize ettiğini ifade eden Uluç, bu etkinliklerde Türkiye ve Kapadokyayı tanıtan çok sayıda broşür, CD ve yörelere özgü hediyeler dağıttıklarını kaydetti.
     Kapadokya Kültür Derneğinin yanı sıra Avrupa Nevşehirliler Platformunun da başkanlığını yürüttüğünü hatırlatan Mümin Uluç, Türkiyenin Avrupada tanıtımı için faaliyet gösteren her oluşumun içinde olmaya gayret ettiğini, kültürel ve sosyal alanlarda faaliyet gösteren 40 ayrı derneğin üyesi olduğunu belirtti.
     Uluç, tüm tanıtım faaliyetlerinde üyesi olduğu 40 dernekten de destek aldığını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kapadokyayı Avrupada 40 dernekle tanıtıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER