Kapama kızılcık bahçesinde hasada başlandı

Kapama kızılcık bahçesinde hasada başlandı


TRABZON (A.A) - Vakfıkebirde bulunan kapama kızılcık bahçesinde hasada başlandı.
     Karadenizde ilk ve tek olma özelliğine sahip 12 dekar kapama kızılcık bahçesinde hasat işlemine Ordu Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz ile Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş katıldı.
     Topbaş, burada yaptığı konuşmada, Karadenizde bir çok meyve yetiştirildiğini belirterek, Ancak bunlardan bazıları yöresel ürün olma özelliğine sahip. Kızılcık bunlardan biridir ve doğal olarak yetişmektedir. Hasadını yaptığımız bu bahçede ise aşılı çeşitler kullanılmıştır dedi.
     Dekar başına 1,5-2 ton civarında verim elde edilen kızılcığın kilosunun 4 ile 5 lira arasında satışa sunulduğunu ifade eden Topbaş, Bu durum göz önüne alınırsa oldukça ciddi bir kazanç elde edilebilir. Fındık bizim milli ürünümüzdür. Ancak bu tür ürünler de fındığın yanında hem çeşitliliği hem de işletmelerin kazancını arttıracaktır diye konuştu.
     Prof. Dr. Karadeniz ise bölgede ilk kızılcık kapama bahçesinin kurulmuş olmasından dolayı memnun olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     İçinde bulunduğumuz bölge, kızılcığın tabi olarak yetiştiği bölge. Kızılcık yöremizin öz meyvesidir. Fındık ve çay bölgemizde ana ürün, ancak bunların yanında mutlaka ek ürünlere yer vermemiz gerekiyor. Kızılcık yöresel meyvelerimiz arasında ön plana çıkmaktadır. Yürütülen proje kapsamında seralarda çoğaltılan ceviz, karadut ve kızılcık fidanlarını yörede kapama bahçeler kurmak üzere üreticilere dağıtılması planlanabilir.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Kapama kızılcık bahçesinde hasada başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER