Kapanan yolda çay satma fikri geçim

Kapanan yolda çay satma fikri geçim kaynağı oldu -Gümüşhanenin Torul ilçesinde yol çalışmalarının yapıldığı güzergahta otomobiliyle 20 dakika beklemek zorunda kalan genç, çay satarak para kazanma düşüncesini hayata geçirdi -K


GÜMÜŞHANE (A.A) - Burak Altunöz - İbrahim Özdemir - Gümüşhanenin Torul ilçesinde yol genişletme çalışmalarının yapıldığı güzergahta otomobiliyle 20 dakika beklemek zorunda kalan genç, çay satarak para kazanma düşüncesini hayata geçirdi.
     Torul-Gümüşhane kara yolunun Köprübaşı mevkisinde Karayolları ekipleri tarafından bir süre önce başlatılan yol genişletme çalışmaları kapsamında kayalık alanlar iş makineleri tarafından temizleniyor.
     Ekipler, gün boyunca devam eden çalışmalar nedeniyle dağdan kopabilecek kayaların yolda seyreden araçları tehlikeye düşürmemesi için 20 dakika arayla güzergahı çift yönlü olarak trafiğe kapatıyor.
     Kent merkezinde yaşayan ve aracıyla güzergahtan geçmeye çalıştığı sırada trafiğin kapandığı zamana denk gelen Recep Karson (26), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yol geçişe kapatılınca 20 dakika beklemek zorunda kaldık ve kendi kendime keşke çay olsa da içsem dedim. Ertesi gün dayımın oğlu ile birlikte arabamıza semaver ve mangalımızı alarak çalışmanın yapıldığı yere geldik ve çay satmaya başladık dedi.
     Yolda bekleyenlerle kimi zaman ilginç diyaloglar yaşandıklarını da belirten Karson, şöyle devam etti:
     İnsanlar araçlarında beklerken çay servisimizi gördüklerinde Karayolları ekiplerince yapıldığını sanıyorlar. Çoğu kişi bedava çay ne güzel gibi sözler söylüyor. İşe bir hafta önce başladığımızdan dolayı bilmeyenlerden zaman zaman para almadığımız da oluyor. Ancak çayı sattığımızı öğrenenler ücretini ödüyor. Sonuçta burada çalışma belki bir hafta sonra tamamlanacak ve araçlar beklemeyecek. Ancak il genelinde yapılan tüneller ve yol çalışmaları nedeniyle bu şekilde çok sayıda kapanan yol oluyor. Biz de oralara gideriz.
    
     -Günlük kazancım 150-200 lirayı buluyor-
    
     Araca birkaç ilave yapıp işi genişletmeyi, çayın yanında yenilebilecek ürünler de satmayı planladığını ifade eden Karson, Bu fikir ile şu anda bardağı 1 liradan günde 200e yakın çay satıyorum. Günlük kazancım 150-200 lirayı buluyor. Bu parayla geçimimi sağlıyorum. 20 dakikada yemek de yenilebilir. Bir süre sonra aracımda mangalda pişirilebilecek yiyecekleri de satmayı düşünüyorum dedi.
     Karson, insanların iş bulmakta zorluk çektiği yönündeki sözlere inanmadığını, kendisinin buna en iyi örnek olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Kapanan yolda çay satma fikri geçim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER