Kapıcı dairesi gitti, sığınak geldi

Kapıcı dairesi gitti, sığınak geldi -Samsunda geçen yaz yaşanan sel felaketinde 5 kişinin yaşamını yitirdiği TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarının bodrum katları sığınağa dönüştürüldü -Sel felaketinin ardından geçici olarak Odunpazarı


SAMSUN (A.A) - Anıl Kuru - Samsunda geçen yaz yaşanan sel felaketinde 5 kişinin yaşamını yitirdiği TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarının bodrum katları sığınağa dönüştürüldü.
     Samsunda 4 Temmuz 2012de yaşanan ve 13 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan sel felaketinde, Gaziosmanpaşa Mahallesinde yer alan Kuzey Yıldızı konutlarının bodrum katlarında, Kenan Yazıcı (34), oğulları Mücahit (14) ve Bedirhan (10) ile 1,5 yaşındaki Hüseyin Yılmaz ve 5 yaşındaki ağabeyi Aziz Yılmazın cesetlerine ulaşılmıştı.
     Sel felaketinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, zemin seviyesinin altında iskan verilmeyeceğini söylemişti.
     Konuk olduğu AA Editör Masasında sözlerinin hatırlatılması ve çalışmalarının sorulması üzerine Bayraktar, Zemin kotu altındaki iskanları kaldırmak için şu anda çalışmamız bitti, gerek yönetmelik gerekse yasal düzenleme. Bunu en kısa sürede yürürlüğe koyacağız. Zaten TOKİ olarak yaptığımız konutlarda, yeni projelerde, taşkın alanlarında bodrum katlarına kesinlikle iskan vermiyoruz yönetmelik çıksa da çıkmasa da. Ama bunun yasal düzenlemesini de bitirmek üzereyiz ifadelerini kullanmıştı.
     TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarında devam eden çalışmalarla, 5 kişinin yaşamını yitirdiği zemin kotu altındaki bodrum katları, pencereleri kapatılarak çeşitli amaçlarla kullanılmak üzere sığınağa dönüştürüldü.
    
     -TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarında büyük değişim-
    
     Yaşanan sel felaketinin ardından dairelere dolan çamur ve su temizlenmiş, konutlar salgın hastalık riski nedeniyle ilaçlanmıştı. Temizlik çalışmalarının ardından binaların zarar gören elektrik aksamı yenilendi, tavan izolasyonları ve sıva işleri tamamlandı. Selde kullanılamaz hale gelen kazan dairelerindeki mekanik kısımlar değiştirildi. Boya işleri devam eden dairelerin son olarak temizlik çalışmaları yapılacak.
     Konutlarda yapılan çevre düzenleme çalışmaları kapsamında ise Afyonkarahisardan getirilen çimlerle konutlar tamamen yeşillendirildi. Etrafı duvarla çevrilen konutlarda duvarların üstüne tel çit yapılacak.
    
     -Kapıcılar giriş katlara yerleştirilecek-
    
     Sel felaketinin ardından geçici olarak Odunpazarı TOKİ konutlarına yerleştirilen kapıcılar, yapımı devam eden TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarının 2. etabı tamamlandığında giriş katlara yerleştirilecek.
     Öte yandan, sel felaketi nedeniyle büyük oranda boşalan TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarında yüzde 99 doluluk oranına erişildi.
    
     -Dere ıslah çalışmaları-
    
     Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından konutların yakınından geçen Yılanlı Dere ve Mert Irmağının birleştiği noktada ıslah çalışmaları devam ediyor. Derede bulunan mevcut kanala ek olarak dere ıslah duvarı yapılıyor. Yapımı devam eden duvar eski kanaldan bir metre daha derin ve bir metre yüksek olacak. Yapımı parça parça devam eden duvarın bir parçası 12 metre uzunluğunda ve perde yüksekliği 6 metre olacak.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kapıcı dairesi gitti, sığınak geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER