Kaplıca suyuyla gelen şifa

Kaplıca suyuyla gelen şifa -Kütahyada 1991 yılında hizmete giren ve modern cihazlarla faaliyet gösteren hastanede, ortopedik rahatsızlıklarda kaplıca suyuyla rehabilitasyon ve tedavi imkanları sunuluyor -Kütahya Kamu Hastaneleri Birli


KÜTAHYA (A.A) - Hadi Şengül - Kütahyada 21 yıldır faaliyet gösteren Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, bel, boyun, diz fıtıkları, kireçlenmeler gibi eklem rahatsızlıklarıyla romatizmal hastalıklarda Türkiyenin tüm bölgelerinden hasta kabul ederek, kaplıca suyuyla tedavi imkanı sağlıyor.
     Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, AA muhabirine, 202 yataklı bu hastanenin, Türkiyede çok az sayıda bulunan dal hastanesi niteliğinde olduğunu söyledi.
     Türkiyenin tüm bölgelerden hastalara hizmet verilen, il merkezine 16 kilometre uzaklıkta yer alan Yoncalı Kaplıcalarındaki hastanede hem fizik tedavi ve rehabilitasyon hem de kaplıca tedavisi uygulandığını belirten Dr. Ekici, 38 derece sıcaklığındaki kaplıca suyunun şifa dağıttığını bildirdi.
     Dr. Ekici, hastaların hizmetlerden memnun olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
     Bel, boyun gibi istediğimiz omur üzerinde bilgisayarda ayarlanabilen son derece özellikli ve teknik cihazlarımız var. Bu cihazlardan hastanemizde yeterince mevcut. Büyük şehirler dahil ülkemizin tüm bölgelerinden hastalara kaplıca suyuyla tedavi imkanı sunuyoruz. Türkiyede bu tür hastanelerin sayısı az olduğu için buradaki hastanemiz yoğunluğa tam anlamıyla cevap veremiyor. Onun için yatak sayısını artırmaya çalışıyoruz. Gelecek hafta 50 yeni yatağımız hizmete girecek ve yatak kapasitemiz 252ye yükselecek. Birkaç ay içinde 100 yatak daha ilave etmeyi planlıyoruz. Şu anda 5-6 ay sonrasına randevu verebiliyoruz. Bu durum bizim için üzüntü kaynağı oluyor. İstiyoruz ki, hastalarımıza kısa sürede cevap verebilelim. İnsanların hayat standardı iyileştiği ve yaşam süresi uzadığı için artık fizik tedavi ve rehabilitasyona günümüzde daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Hastanelerimiz de bu ihtiyaca anında cevap veremiyor. Onun için süre biraz daha uzuyor. Süreleri kısaltmak için gerekli önlemleri alıyoruz.
     Hastaların memnuniyetinden sevinç duyduklarını anlatan Dr. Ekici, hastaların yüzde 90-95 oranında iyileşerek buradan ayrıldığı ve 1-2 yıllık periyotlar halinde yeniden tedavi olmaya geldiği bilgisini verdi.
    
     -Hastaların memnuniyet oranı yüzde 97-
    
     Başhekim Dr. Mustafa Kemal Tezelli de yılda ortalama 40 bin hastaya hizmet verdiklerini belirtti.
     Bel, boyun fıtıkları, bel, boyun, diz kireçlenmeleri, romatizmal hastalıklar, ortopedik ve nörolojik rehabilitasyon tedavilerinin yanı sıra kaplıca suyu tedavisi hizmeti verdiklerini kaydeden Dr. Tezelli, Türkiyede hastanelerde genel hasta memnuniyeti oranının yüzde 70, Yoncalıdaki hastanede ise yüzde 97 olduğunu ifade etti.
     Dr. Tezelli, eskiden 10 olan günlük rehabilitasyon hastası sayısının son 4 yıldır 100 civarında olduğunu ve bunu 150ye çıkarmaya çalıştıklarını bildirerek, uyguladıkları kaplıca tedavisinin, hastaların iyi durumda geçirdiği süreleri uzattığını sözlerine ekledi.
     Antalyada yaklaşık 2,5 yıl önce motosikletiyle geçirdiği trafik kazası nedeniyle hareket ve konuşma kabiliyetini tamamen yitiren Onur Macit Atalayın annesi Müberra Atalay ise oğlunun Ankara ve Antalyada hastanelerde tedavi umudu kalmadığını ancak Kütahyaya gelince iyileşme belirtileri gözlendiğini anlattı.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kaplıca suyuyla gelen şifa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER