Kar yağışı nedeniyle okulda mahsur kalan

Kar yağışı nedeniyle okulda mahsur kalan öğrenciler -Samsunun Salıpazarı ilçesine bağlı Konakören köyünde kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldıkları okuldan kurtarma ekiplerince alınan öğrenciler, ilçe merkezindeki YİBOya yerl


SAMSUN (A.A) - Salıpazarı ilçesine bağlı Konakören köyünde kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldıkları okuldan kurtarma ekiplerince alınan öğrenciler, ilçe merkezindeki Yatılı Bölge Ortaokuluna (YİBO) yerleştirildi.
     Salıpazarı ile Çarşamba belediyelerinin iş makineleriyle karla kaplı yolu açılan Konakören köyüne ulaşan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Samsun Off-Road Kulübü ekipleri, mahsur kalan öğrencileri okullarından alarak araçlarıyla ilçe merkezine getirdi.
     Burada Bereket YİBOya yerleştirilen öğrencilere yemek ikram edildi, daha sonra öğrenciler dinlenmeleri için odalara çıkarıldı.
     Mahsur kalan öğrencileri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, yapılan çalışmalarla öğrencilerin sıcak bir yuvaya kavuşturulduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
     Geceyi YİBOda geçirecek öğrencilerin yarın ailelerine teslim edilecekleri öğrenildi.
     Bu arada, okulda mahsur kalan 13 öğretmen de kurtarma ekiplerinin araçlarıyla ilçe merkezine indirildi.
    
     -Olay-
    
     Dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Salıpazarı ilçesine bağlı bazı köylerin yolları ulaşıma kapanmış, servis minibüslerinin yolda kalması üzerine Konakören köyündeki ilkokul ve ortaokulda eğitim gören öğrenciler ile öğretmenler geceyi okulda geçirmek zorunda kalmıştı.
     Gece saatlerinde okula ulaşan kurtarma ekipleri, öğrencileri evlerine götürmek üzere servis araçlarına bindirmiş ancak minibüsler kar nedeniyle ilerleyemeyince öğrenci ve öğretmenler tekrar okula götürülmüştü.
    
     Muhabir: Anıl Kuru - Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kar yağışı nedeniyle okulda mahsur kalan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER