Kara Yolları Trafik Güvenliği Haftası

Kara Yolları Trafik Güvenliği Haftası -Kaymakam Sarıfakıoğulları: -"Trafik kurallarına uyan yeni bir nesil yetişiyor"


AMASYA (A.A) - Kara Yolları Trafik Güvenliği Haftası Suluova Öğretmen Evi Salonunda düzenlenen bir programla kutlandı.
     Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, programda yaptığı konuşmada, trafik kurallarına uymanın insanın kendine ve çevresine duyduğu saygının bir sonucu ve medeni bir insan olmanın gereği olduğunu ifade etti.
     "Eskiden bir kuşak vardı ki trafik kurallarını hiçe sayan, hızı cesaret sayarak bundan övünç çıkarak ve sonuçta ise maalesef bu sorumsuzluğu neticesinde ölen ve de arkasında acılı aileler bırakan bir nesil vardı" diyen Sarıfakıoğulları, şöyle devam etti:
     "Ama çok şükür şimdi daha bilinçli bir nesil geliyor. Trafik kurallarına uyan yeni bir nesil yetişiyor. Kurallara uyan ve uymanın medeni bir tavır olduğunu bilen bir kuşak yetişiyor. Bu kuşakla gurur ve övünç duyuyoruz. Her yıl kazalarda binlerce yaralı ve ölümler olmakta ve milyonlarca lirayı oluşan kazalardan ötürü çöpe atıyoruz. İnşallah bu kısır döngü yeni nesille değişecek. Trafik kazalarına yeni kurbanlar vermeyeceğiz ya da daha az vereceğiz."
     Programda katılanlara İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Personeli Kadir Satıcı tarafından slayt gösterileri eşliğinde trafik bilinci ve kuralları konusunda bilgilendirmeler yapıldı.
     Öğrencilerin seslendirdiği trafik konulu şiirlerin ardından yapılan ödül töreninde yılın en iyi trafik polisi ödülü polis memuru Yaşar Denize, yılın en iyi jandarma trafik sürücüsü ödülü uzman jandarma VI. kademe çavuş Ahmet Eryılmaza, yılın en iyi sürücüsü ödülü öğretmen Hülya Ekene verilirken trafik haftası kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de Kaymakam Sarıfakıoğulları ve ilçe protokolü tarafından çeşitli ödüller verildi.
     Programa, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Yusuf Avcı, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Yılmaz, çeşitli kurum, kuruluş temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kara Yolları Trafik Güvenliği Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER