Karabüke 250 mülteci geldi

Karabüke 250 mülteci geldi -Karabük Valisi Küçük: -"İlimizde geçici bir süre bazı Türk Cumhuriyetleri ile İran, Suriye ve Afganistan uyruklu mültecileri konuk edeceğiz"


KARABÜK (A.A) - Karabük Valisi İzzettin Küçük, "İlimizde geçici bir süre bazı Türk Cumhuriyetleri ile İran, Suriye ve Afganistan uyruklu mültecileri konuk edeceğiz" dedi.
     Küçük, düzenlediği basın toplantısında, savaşlar ve siyasi istikrarsızlıklar nedeni ile ülkesini terk etmek zorunda kalarak Türkiyeye sığınan mültecilerden 250 kadarının bir süre Karabükte misafir edileceğini söyledi.
     Karabükte yaşayan vatandaşların bazı endişelerinin olduğunu duyduğunu ifade eden Küçük, şunları kaydetti:
     "İlimizde geçici bir süre bazı Türk Cumhuriyetleri ile İran, Suriye ve Afganistan uyruklu mültecileri konuk edeceğiz. Halkımızın endişelerini anlıyorum ama sayı artmayacak. Şimdi gelenler bir süre sonra gidecek. Dönüşümlü olacak ancak sayı hep bu sınırda kalacak. Sadece Karabük değil pek çok ile kontenjan tanındı. Bize de tanınan sayı 200 ile 250 arasında. Mültecileri otellerde ağırlıyoruz şu anda. Mültecilerin ihtiyaçları için bazı dernek ve sivil toplum örgütlerinden destek alıyoruz. Hepsi bizim güvenlik güçlerimizin takibi altındadır. Burada güvenlik sorunu yoktur. Vatandaşlarımızın akıllarında hiç bir şey takılmasın bu konuda."
    
     Muhabir: Faik Erez / Ahmet Özler
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Karabüke 250 mülteci geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER