Karabükte et satışı yapılan yerlerde denetim

Karabükte et satışı yapılan yerlerde denetim


KARABÜK (A.A) - Karabük Belediye Başkanı Refet Vergili, vatandaşların sağlıklı et tüketebilmelerini sağlamak amacı ile kasap ve et satışı yapan marketlerde denetim yapıldığını bildirdi.
     Vergili, yaptığı açıklamada, halkın sağlığını ilgilendiren hijyen denetimlerini aralıksız sürdürdüklerini ve bu konuda asla taviz vermeyeceklerini belirtti. Kasap ve et satışı yapan marketlerde ruhsat ve fiyat listelerine bakıldığını, hijyen olup olmadığının kontrol olduğunu vurgulayan Vergili, şunları kaydetti:
     Yapılan kapsamlı denetimde fiyat tarifesi bulundurmayan, hijyenik kurallarına uymayan kasap ve marketler uyarılarak kendilerine süre verildi. Dışarıdan gelen etlerin kesim ve nakil izin belgeleri, veterinerlik mühürlerinin olup olmadığı, satışa sunuluş reyonlarında hijyenik kurallara uyulup uyulmadığı, stok olarak tutulan soğuk hava depoları standartlara uygunluk şartları ile hijyenik şartların yerine getirilip getirilmediği kontrol edildi. Denetimler her ay periyodik şekilde yapılıyor. Ramazan ayı içerisinde daha sık bir şekilde yapılacak.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Karabükte et satışı yapılan yerlerde denetim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER