Karabükte organik bal üretimi yüz güldürüyor

Karabükte organik bal üretimi yüz güldürüyor


KARABÜK (A.A) - Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İzzet Murat, geçen yıl başlattıkları Organik Arıcılık Projesi kapsamındaki çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını bildirdi.
     Murat, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Özel İdare Genel Sekreterliğince desteklenen proje kapsamında Yenice ve Eflani ilçelerinde 5 çiftçinin 100 kovanla bal üretimi yaptığını söyledi.
     Özellikle Yenicede yoğun ıhlamur ağaçlarının bulunduğu alanlardaki kovanlardan kovan başı 7-8 kilogram ıhlamur çiçeği balı elde ettiklerini vurgulayan Murat, şunları kaydetti:
     Hasat sonu elde edilen ürünün, ilgili sertifikasyon kuruluşunca gerekli analizleri yaptırılmış ve analiz sonucuna göre organik bal özelliği tescillenmiştir. Bölgemiz genelinde bu yılın İlkbahar aylarının arıcılık açısından olumsuz gitmesi neticesinde yüksek yaylalarda ve açık alanlarda arıcılık yapan arıcılarımız verimsiz bir sezon geçirdi. Kuraklıktan etkilenmeyen kestane, ıhlamur, orman gülü gibi ağaçların yoğun olarak bulunduğu ormanlık bölgelerdeki arıcılarımız normale yakın düzeyde verim alabilmişlerdir.
     Murat, sağlıklı gıda tüketimi ve beslenmenin giderek daha fazla önem kazandığını belirterek,Buna paralel olarak ülkemizde organik üretimde her geçen gün artış göstermektedir. Bu doğrultuda ilimizde ilk defa arıcılıkta organik üretim denemesi yapılmıştır. Müdürlüğümüz ve İl Özel İdaremizce desteklenen ve 2 yıl süren proje sonucunda, ilimizde organik bal üretimi yapılabilecek alanların mevcut olduğu, mevsimin iyi gittiği yıllarda daha yüksek verim alınabileceği, organik üretim yapacak olan üreticilerimize de gerekli teknik desteğin verilebileceği belirlenmiştir dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Karabükte organik bal üretimi yüz güldürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER